Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 28

Kauno opozicija siekia nuversti vicemerą Vytautą Vasilenką

Kauno miesto taryboje dirbančių Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio, „Vieningo Kauno“ ir Darbo partijos frakcijų netenkina vicemero „tvarkiečio“ Vytauto Vasilenkos veikla. Opozicijoje esantys tarybos nariai kreipėsi į miesto merą Andrių Kupčinską ir jo vadovaujamą koaliciją ragindami nesitaikstyti su aplaidžiai dirbančiais koalicijos partneriais.
Vytautas Vasilenka
Vytautas Vasilenka / Aliaus Koroliovo nuotr.

Opozicijoje esantiems Kauno tarybos nariams rūpestį kelia partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguoto vicemero Vytauto Vasilenkos netinkamai atliekamos mero pavestos funkcijos miesto švietimo, kultūros, socialinių reikalų bei sveikatos srityse, skelbiama pirmadienį išplatintame pranešime. Tai jau ne pirmas bandymas iš užimamų pareigų išversti V.Vasilenką.

„Susidaro įspūdis, jog per prievartą mero pavaduotojo pareigas gavęs V.Vasilenka yra visiškai nenusiteikęs dirbti. Pasigendame vicemero iniciatyvumo ir konstruktyvių sprendimų jo kuruojamose srityse“, – teigė Kauno miesto tarybos narys, „Vieningo Kauno“ frakcijos atstovas Visvaldas Matijošaitis.

Valdančiąją koaliciją sudaro „Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų“, Liberalų ir centro sąjungos, „Jaunosios Lietuvos“, jungtinės socialdemokratų ir partijos „Taip“ bei „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos. Valdančioje koalicijoje yra 23 tarybos nariai.

15min.lt žiniomis, opozicija mano, kad Kauno merui A.Kupčinskui naudingas neveiklus, neiniciatyvus vicemeras.

Neskiria dėmesio kultūrai

„Kad šiai valdančiajai koalicijai kultūra – ne prioritetas, tapo aišku tvirtinant 2012 metų biudžetą. Tačiau kultūrą kuruojančio vicemero abejingumas ir neveikimas neabejotinai paaštrino sudėtingas konfliktines situacijas menininkų kolektyvuose“, – sakė buvęs miesto meras liberalas Rimantas Mikaitis.

Opozicijoje esantys tarybos nariai priminė, jog po skambių V.Vasilenkos viešų pasisakymų menininkų bendruomenė ironiškai vicemerą titulavo „įsimintiniausiu Kauno kultūros valdininku“.

Domisi tik regbiu

Pasak Darbo partijos nario Gintaro Furmanavičiaus, vienintelė sritis, kurioje sporto treneris V.Vasilenko buvo aktyvus – regbis. Tai patvirtina faktas, jog Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pripažino vicemerą pažeidus viešų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Politikas į etikos sargų akiratį pakliuvo kai savivaldybėje sprendė savo vadovaujamos asociacijos bei buvusios darbovietės finansavimo ir kitus turtinius klausimus.

Apleisti socialiniai klausimai

Kauno miesto tarybos opozicijoje esančių frakcijų atstovai tvirtina, jog miesto vadovai nesiėmė jokių priemonių pagerinti senatvės sulaukusių ir negalią turinčių asmenų padėtį Kaune.

„Asmenys, negalintys savimi pasirūpinti, išmetami iš Panemunės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės, jiems neteikiamos savalaikės socialinės paslaugos, bei neužtikrinama tinkama gyventi aplinka. Akivaizdu, kad Vytautas Vasilenko nesirūpina jam priskirta kuruoti sritimi, yra patenkintas esama situacija, nes nėra pateikęs jokių siūlymų susidariusiai padėčiai pakeisti“, – teigė Darbo partijos narė Anželika Banevičienė.

Opozicijos atstovai taip pat priminė, jog vicemeras neįgyvendino pažado medikams Kauno Priklausomybės ligų centre įkurti specialios patalpos laikino apnakvindinimo paslaugai teikti. Asocialių asmenų, kuriuos privestos apnakvindinti ligoninės, skaičius per metus mieste jau pasiekė keletą tūkstančių.

Aplaidumas kainuoja brangiai

Visus 2012 metus galėjusi veikti Kauno miesto visuomenės sveikatos rėmimo programa paskubomis galėjo būti įgyvendinta tik lapkričio-gruodžio mėnesiais.

Kauno miesto tarybos nario liberalo Simono Kairio teigimu, dėl to nevyriausybinės organizacijos ir savivaldybės įstaigos, teikiančios sveikatingumo paslaugas, negali nei planuoti, nei vėliau kompetentingai vykdyti sveikatinimui skirtų projektų.

„Vicemeras net nepasidomėjo, kodėl jau keletą metų iš eilės niekaip nepavyksta panaudoti šimtatūkstantinių sumų, skirtų kauniečių sveikatinimui. Kol savivaldybės valdininkai didžiuojasi neva sutaupytomis lėšomis, kauniečių sveikata nuo to negerėja, nors šiai svarbiai programai 2012 metais buvo skirta net 970 tūkst. Lt.“, – teigė Kontrolės komiteto pirmininkas S.Kairys.

Šiuo metu Kauno miesto savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba atlieka Visuomenės sveikatos programos lėšų panaudojimo auditą.

Švietimo problemos neaktualios?

Opozicijos atstovai pabrėžė, jog būdamas vicemeru V.Vasilenko nei karto neinicijavo iš iškiliausių švietimiečių, įstaigų vadovų bei akademikų sudarytos miesto švietimo tarybos susirinkimo. Ši taryba 2001 metais buvo sukurta tam, kad atliktų įvairių lygmenų eksperto ir patarėjo funkcijas, bei įvertintų švietimo plėtojimo procesą, tinklo optimizavimo planus bei ugdymo pokyčius mieste.

„Tokiu abejingumu vicemeras parodė, jog švietimo profesionalų patarimai ir pasiūlymai jam nereikalingi. Ne kartą iš mokyklų atstovų teko išgirsti, kad mero pavaduotojas nereaguoja į jų pastabas dėl švietimo tinklo pertvarkos, bei teikiamus pasiūlymus, kurie pagerintų ugdymo kokybę“, – teigia Kauno miesto tarybos „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Povilas Mačiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius