-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 05

Kauno oro uostas metus baigė su nuostoliais, tačiau džiaugiasi išaugusiu keleivių skaičiumi

Tarptautinis Kauno oro uostas pernai aptarnavo 456,7 tūkst. keleivių , t. y. 11,4 proc. daugiau negu 2008 metais, kai sulaukta 410 tūkst. keleivių.
Emigrantai
Skrydžių bendrovė „Ryanair“ nuo pavasario iš Kauno tiesiogiai skraidins ir į Briuselį. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas pastebėjo, kad praėjusiais metais oro uoste aptarnauta daugiausia keleivių per visą oro uosto veiklos istoriją. Tačiau šiemet tikimasi perkopti ir šį skaičių. Pasak A.Šliupo, 2010-aisiais Kauno oro uoste tikimasi sulaukti daugiau kaip 0,5 mln. keleivių.

„Šiemet tikimės peržengti 500 tūkst. ribą. Tokias prognozes leidžia daryti bendrovės „Ryanair“ jau paskelbtas naujas maršrutas iš Kauno į Briuselio Šarlerua oro uostą. Mes tikimės, jog tai nėra paskutinė naujiena iš „Ryanair“, – BNS sakė A.Šliupas.

Kauno oro vadovas neslėpė, kad nepaisant išaugusio keleivių skaičiaus, 2009 metais oro uostas dirbo nuostolingai. Tačiau, pasak A.Šliupo, 2009-ųjų veiklos rezultatas yra geresnis, nei tikėtasi. Oro uosto vadovas aiškino, jog neigiamos įtakos rezultatams turėjo smukęs krovinių pervežimo mastas, kurio nekompensavo išaugęs keleivių srautas.

„Metais negalime skųstis, suvaldėme išlaidas, tai ir toliau darome. Yra nuostolis, bet jis nėra toks didelis, kad keltų klausimų dėl veiklos tęstinumo“, – sakė A.Šliupas.

Jo duomenimis, praėjusiais metais per Kauno oro uostą pervežta 950 tonų krovinių ir beveik 1,26 tūkst. tonų pašto. A.Šliupo teigimu, bendras smukimas pernai, palyginti su 2008-aisiais, siekė apie 40 procentų.

Šiuo metu iš Kauno keleivius tiesiogiai į Rygą skraidina Latvijos įmonė „airBaltic“, o į Londoną, Dubliną, Birmingamą, Liverpulį, Frankfurtą, Brėmeną – Airijos bendrovė „Ryanair“, kuri 2010 metų pavasarį iš Kauno pradės skrydžius ir į Briuselį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius