Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 01

Kauno oro uoste atidėtas „Ryanair“ skrydis į Londoną (atnaujinta 12.50 val.)

Antradienį vakare iš Kauno į Londono Stanstedo oro uostą 22.20 val. turėjęs išskristi aviakompanijos „Ryanair“ skrydis dėl techninių problemų buvo atidėtas iki trečiadienio 12.05 val. Pasak Kauno oro uosto administracijos, įvertinti lėktuvo techninę būklę prireikė dėl to, kad atskrisdamas į Kauną jis buvo susidūręs su paukščiu.
Kauno oro uostas naktį.
Kauno oro uostas naktį. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Sprendimas dėl skrydžio atidėjimo buvo priimtas antradienį 23.15 val., „Ryanair“ įgulai nusprendus sulaukti aviakompanijos inžinierių pagalbos. 172 keleiviai buvo informuoti apie keleivių teises, pateikti galimi variantai dėl nakvynės bei transporto galimybės. Terminalas keleiviams buvo atviras visą parą.

„Noriu paprašyti visų keleivių supratimo ir kantrybės bei tuo pačiu atsiprašyti oro uosto ir aviakompanijos vardu už patirtus nepatogumus. „Ryanair“ aviakompanija skiria išskirtinį dėmesį skrydžių saugai ir sprendimas atidėti skrydį yra suprantamas“, - sakė Kauno oro uosto generalinis direktorius Arijandas Šliupas.

Papildyta 12.50 val.: Planuota, kad daugiau nei 12 valandų pralaukę atidėto skrydžio keleiviai iš Kauno į Londoną išskris kelios minutės po vidurdienio. Tačiau 12.40 val. į orlaivį dar tebebuvo sodinami keleiviai, o planuojamas išvykimas buvo nukeltas iki 13 val.

„Nesklandumų nebekilo, tačiau kiek užtruko formalumai, todėl skrydis pasislinko pusvalandžiu,“ - sakė Kauno oro uosto generalinis direktorius A.Šliupas. Pasak jo, antradienį minėtos techninės kliūtys, dėl kurių buvo atidėtas planuotas lėktuvo skrydis į Londoną, nebuvo itin pavojingos.

„Skrisdamas į Kauną lėktuvas susidūrė su paukščiu. Iš išorės nieko nesimatė. Tačiau reikalavimai tokie, kad po tokio incidento lėktuvas negali kilti tol, kol jo nepatikrina technikas. Todėl teko atidėti skrydį“, - sakė Kauno oro uosto vadovas. Jo teigimu, didžioji dalis nukelto reiso keleivių patys pasirūpino nakvyne. Keleivių terminale naktį praleido apie tik 10-15 žmonių.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius