Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Kauno pareigūnai sulaikė apie BMW vagystę melavusį tauragiškį

Kauno policijos Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus (APGTS) pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl pavogto automobilio BMW 530, operatyviai išsiaiškino, kad apie nusikaltimą pranešta melagingai, turint tikslą pasipelnyti.
Per 70 atkaklių ir talentingų Lietuvos specialistų nuo nulio pagamino pavyzdžių neturintį vienetinį automobilį.
Pareigūnai nustatė, kad Tauragės gyventojas melavo apie pavogtą BMW, siekdamas pasipelnyti iš automobilį apdraudusios draudimo kompanijos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 BMW

Ikiteisminis tyrimas dėl 2005 metais pagaminto automobilio BMW 530 vagystės pradėtas šiemet, sausio 24 dieną, gavus Tauragės gyventojo G.K. pareiškimą. 35-erių vyras nurodė, kad automobilis, kuris stovėjo Kaune, prie Savanorių prospekto 206A namo, buvo pavogtas nuo 16 iki 18 val. Patirtus nuostolius savininkas įvertino 70 tūkst. litų, nurodė, kad automobilis draustas draudimo bendrovėje „Lietuvos draudimas“.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad automobilis nebuvo pavogtas, o G.K. melagingai pranešė apie nusikaltimą. Praėjusį ketvirtadienį ikiteisminis tyrimas dėl automobilio vagystės nutrauktas, nes nebuvo padaryta veika, turinti šio nusikaltimo požymių. Piliečiui G.K. pareikšti įtarimai dėl melagingo pranešimo apie žinomai nebūtą nusikaltimą. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Kauno policija praneša, kad pernai APGTS tyrėjai išaiškino ir teismui perdavė 8 baudžiamąsias bylas dėl pranešimų apie nebūtą automobilio vagystę. Penkiais atvejais apie nebūtą automobilio vagystę buvo pranešta siekiant nuslėpti padarytus eismo įvykius ar išvengti atsakomybės už kitus eismo taisyklių pažeidimus. Trys nusikalstamos veikos buvo padarytos siekiant gauti draudimo išmokas už tariamas automobilių vagystes.

Pasak APGTS viršininko Giedriaus Sklado, nusikaltimų analizė leidžia manyti, kad tokių nusikaltimų nemažės ir šiais metais. Norėdami išvengti atsakomybės už administracinius nusikaltimus ar lengvai pasipelnyti iš draudimo bendrovių, asmenys nesusimąsto, kad daro kriminalinį nusikaltimą, už kurį numatytos ne tik piniginės bausmės.

15min.lt pernai pasakojo ir apie vieną vilnietę, dėl draudimo išmokos melagingai pranešusią apie 100 tūkst. litų kainavusio Mercedes vagystę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius