Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 07

Kauno policininkų algoms trūksta 2,4 mln. litų

Tik pasibaigus Angelų sargų dienos šurmuliui Kauno policijos vadovybė ryžosi pranešti, kad miesto pareigūnų atlyginimų fonde – 2,4 mln. litų skylė, rašo „Kauno diena“.
Pinigai.
Pinigai. / 15min nuotr.

Su pavaldinių atstovais susitikęs Kauno policijos viršininkas Algirdas Kaminskas siūlė keletą taupymo būdų.

Viršininkas teigė, kad jam būtų priimtiniausia, jei darbo užmokesčių suma mažėtų trumpinant kai kurių darbuotojų darbo valandas arba pareigūnams kartą per mėnesį vienai dienai išeinant nemokamų atostogų.

„Tai mums leistų sutaupyti apie 800 tūkst. litų“, – tvirtino A.Kaminskas.

Trečias variantas – kai kuriems policininkams būtų įteiktos atleidimo pažymos.

„Kiek laiko mes galime būti gąsdinami etatų mažinimu? Tai būtų visai geras dalykas, galimybė išvalyti kolektyvą. Yra daugybė visokių pavaduotojų, kurie per dieną pakampėmis vaikščioja, rūko ir nieko nedirba. Etatų mažinimo bijo tik tie, kurie mažai dirba, o gerai dirbantys liktų tarnyboje“, – pareiškė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo atstovė Roma Katinienė.

A.Kaminskui neatrodo, kad šis variantas yra pats patraukliausias, nes šiuo metu Kauno apskrities policijos komisariate ir taip trūksta 170 darbuotojų.

Susirinkime pasisakę aktyvūs profsąjungų atstovai teigė nematantys tikslo atsiliepti į kvietimą solidarizuotis su ne pačius geriausius laikus gyvenančia valstybe, nes aukščiausios jos valdymo institucijos taupymu nepagarsėjo. Pirmiausiai siūloma ieškoti galimybės taupyti racionaliau valdant policijos turtą ir nedubliuojant jos funkcijų. Tikėtasi, kad bent dalį policijos finansavimo problemų išspręs prieš porą metų prasidėjusi reforma, tačiau ji iš esmės palietė žemiausias struktūros dalis ir šiuo metu yra pristabdyta.

A.Kaminskas pareigūnus ragino apsispręsti, kokia algų išmokoms skiriamos sumos mažinimo priemonė būtų jiems priimtiniausiai, nes esą kito varianto nėra.

2,4 mln. litų mažiau atlyginimų šiemet gavusio VPK vadovai ėmėsi taupymo priemonių, tačiau jos neatsvėrė padidėjusių išlaidų.

Kitąmet skolos esą sumažinti nepavyks. Vyriausybės atstovai jau pareiškė, kad pareigūnų atlyginimams pinigų bus skiriama tiek pat ar mažiau nei šiemet. Kaip suktis iš padėties, palikta spręsti apskričių VPK vadovams.

A.Kaminsko teigimu, tarnybą paliko daugiau žmonių nei atėjo, tačiau metų pradžioje šimtai pareigūnų nusprendė kelti pareigybines kategorijas. Vien dėl to darbo užmokesčiui per metus bus išleista apie 450 tūkst. litų daugiau. Taip pat taupymo planus jaukia įsipareigojimas į darbą priimti keliasdešimt studentų.

Kauno apskrities VPK darbuotojų darbo užmokesčiui ir su juo susijusioms išmokoms per mėnesį reikia apie 6 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius