Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 02

Kauno politikams reikia ekskursijų

Nuolatiniai raginimai taupyti neatšaldė Kauno politikų ir valdininkų noro keliauti už kauniečių pinigus. Neseniai pasišildę Kanuose, dabar miesto tarybos nariai užsimojo pasižvalgyti Rusijoje.
Kauno savivaldybė
Kauno savivaldybė / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Birželį grupė Kauno valdžios atstovų keliaus į Velikij Novgorodą. Šiame Rusijos mieste vyks Tarptautinės Hanzos dienos. Į komandiruotę ketinta siųsti 13 žmonių, tačiau trečiadienį po audringų diskusijų šis skaičius sumažėjo iki šešių, rašo „Kauno diena“.

Savivaldybės parengtuose dokumentuose buvo numatyta, kad meras ir vicemeras skristų lėktuvu, o kitiems vienuolikai planuota užsakyti 44 vietų autobusą. Valdininkų ir politikų apsilankymas Rusijos mieste Kauno mokesčių mokėtojams būtų atsiėjęs daugiau kaip 40 tūkst. litų.

Savo noru į Rusiją vykti trečiadienį atsisakė meras Andrius Kupčinskas, tarybos narys konservatorius Marijus Panceris ir mero patarėja Daiva Lebeliūnaitė. Pasiūlius delegaciją sumažinti iki 6 asmenų, kolegijos posėdyje užvirė diskusija, kam ši komandiruotė reikalinga labiau – miesto tarybos nariams ar administracijos valdininkams.

Į renginį kviečiami 170 miestų, kurie priklauso Naujosios Hanzos miestų sąjungai. Kaunas – vienintelis Hanzos pirklių sąjungos miestas Lietuvoje. 2011 metais Tarptautinės Hanzos dienos vyks Kaune.

Pernai buvo įkurta viešoji įstaiga „Hansa Kaunas 2011“, kuri po dvejų metų organizuos tarptautines Hanzos dienas Kaune. Šiai viešajai įstaigai šiemet Kauno miesto biudžete numatyta 150 tūkst. litų. Iš biudžeto lėšų bus apmokėta ir dviejų šios įstaigos atstovų kelionė į Velikij Novgorodą.

„Nors pinigų trūksta, esu už tai, kad kuo daugiau žmonių dalyvautų renginyje ir įsigilintų į reikalo esmę. Tada nepadarytume gėdos Kaunui ir 2011 metais surengtume šventę, kuri svarbi visai Lietuvai“, – sakė viešosios įstaigos vadovas Darius Rumšas.

Kolegijos narių sprendimu į tarptautinį renginį vyks keturi miesto politikai ir du administracijos darbuotojai. Kol kas neaišku, kas dar bus išbrauktas iš pirminio sąrašo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius