-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 15

Kauno rajono gyventojams – mokymai, kaip apsisaugoti nuo sukčių

Kauno rajono policijos pareigūnai iki sausio 10 dienos rengia prevencinę akciją „Neatiduok santaupų sukčiams“. Jos metu rajono gyventojams primenama, kaip apsisaugoti nuo įvairiais būdais (telefonu, apsimetant gerai žinomų bendrovių darbuotojais ir pan.) iš žmonių išvilioti pinigus bandančių apgavikų.
Spyna
Pareigūnai pataria į namus neįsileisti nepažįstamų asmenų, prieš tai 100 proc. neįsitikinus, kad jie - tie, kuo prisistato. / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 1 Kauno rajonas

Pastaruoju metu Kaune ir rajone padaugėjo atvejų, kai ant apsukrių sukčių kabliuko užkimba įvairaus amžiaus žmonės. Dažniausiai – pensininkai arba vaikai. Policijos duomenimis, Kauno rajone daugiausia pinigų išvilioja telefoniniai sukčiai. Todėl gyventojams dar kartą primenama, kaip elgtis susidūrus su tokiu asmeniu: pokalbio metu reikėtų neminėti savo vaikų, artimų giminaičių vardų ar pavardžių, kuriais nusikaltėliai gali pasinaudoti. Sulaukus nepažįstamo asmens skambučio nepulti tenkinti jo prašymo, bet pirmiausia pabandyti skambinti telefonu savo artimam giminaičiui, kuris, anot paskambinusiojo, pateko į „bėdą“. Jei jis neatsiliepia, reikėtų bandyti susisiekti su giminaičio artimaisiais ar kitais asmenimis, kuriuos jis pažįsta. Sulaukus nepažįstamo asmens, prisistačiusio pareigūnu, skambučio reikia paprašyti jį pasakyti tikslų vardą ir pavardę, pasakyti savo tarnybinį telefoną, sužinotus duomenis reikia patikrinti paskambinus pasakytaisiais telefonų numeriais.

Policijos patarimai, kaip elgtis sulaukus sukčių namuose

Prieš atidarydami duris, visada pažiūrėkite pro durų akutę arba langą; neatidarykite durų, neįsileiskite nepažįstamų žmonių, „draudimo agentų“ bei įvairių „specialistų“, kol pro duris, nenuėmę grandinėlės, nepatikrinsite jų dokumentų ir neįsitikinsite, kas ir kokiu reikalu iš tikrųjų jus aplankė.

Jei kyla įtarimų, kad su jumis susisiekė ar aplankė sukčius, reikia vilkinti laiką ir apie skambutį ar neprašytą svečią nedelsiant pranešti Kauno rajono policijai tel. 8-37 30 39 51, 30 39 51 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius