-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 02 /10:11

Kauno rajono meras V.Makūnas stabdo narystę Socialdemokratų partijoje

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas penktadienį Socialdemokratų partijos valdybai pranešė stabdantis narystę partijoje po to, kai buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas galimos korupcijos byloje. Laikinasis premjeras socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius kol kas nemato kliūčių V.Makūnui eiti mero pareigas.
Valerijus Makūnas
Valerijus Makūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš šiandien kreipiausi į partijos vadovybę ir suspendavau savo narystę socialdemokratų partijoje. Tikrai (trauksiuosi – BNS), jei paaiškės, kad tie kaltinimai yra rimti. Bet traukimosi procedūra yra tokia, kad tarybos nariai, surinkdami du trečdalius parašų, kreipiasi, svarsto ir mano klausimą sprendžią administracinis teismas“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė V.Makūnas, paklaustas, ar trauksis iš mero posto.

„Aš manau, kad dar nėra pagrindo“, – pridūrė jis, paklaustas, kodėl neatsistatydina šiuo metu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šią savaitę sulaikė Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį ir vicemerą Kęstutį Povilaitį. Abu jie yra socialdemokratai.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šią savaitę sulaikė Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį ir vicemerą Kęstutį Povilaitį. Abu jie yra socialdemokratai. Taip pat buvo sulaikyti trijų privačių įmonių atstovai

Neva renovavo šilumines katilines

Kauno rajono vicemerui K.Povilaičiui pateikti įtarimai dėl kyšininkavimo ir papirkimo bei skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai vicemerą ir dar tris privačių įmonių atstovus sulaikė trečiadienį, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl korupcijos, kuriame įtarimai taip pat pateikti savivaldybės administracijos direktoriui R.Pudževeliui, jis suimtas dviem savaitėms. Kartu su juo buvo sulaikyti dar keturi asmenys.

Įtariama, kad administracijos direktorius susitarė su verslininku, jog įmonės lėšomis bus tiekiamos statybinės medžiagos jo namui, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. Įmonės vadovas taip pat suimtas dviem savaitėms.

Vienam iš likusių trijų sulaikytų asmenų taikyta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, draudimas bendrauti su tam tikrais asmenimis, susijusiais su ikiteisminiu tyrimu ir lankytis tam tikrose vietose. Kitiems dviem asmenims skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Trims įmonių atstovams, sulaikytiems kartu su vicemeru, taip pat skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo.

A.Butkevičius: jei nėra kaltinimų, gali toliau vadovauti

V.Makūnas sako prisiimantis asmeninę atsakomybę, kaip partijos Kauno rajono skyriaus vadovas, nes vicemeras ir administracijos direktorius rinkimuose surinko daugiausia reitingo balsų. Jis sako taip pat tikintis, kad vicemeras ir administracijos direktorius bus išteisinti ir „tokios procedūros nereikės“. Meras taip pat sako, kad skyriaus sprendimu buvo sustabdyta R.Pudževelio ir K.Povilaičio narystė partijoje.

V.Makūnas patvirtino, kad ketvirtadienį buvo apklaustas byloje kaip specialusis liudytojas.

„Kaltinimai, kurie šiandien pateikti, yra tiriami. Jei bus nustatyta kaltė, aš manau, ir jie, ir aš atsakysime nustatyta tvarka“, – sakė meras.

„Aš manau, kad mero pareigas jis tikriausiai gali eiti, nes jis pats pasakė, kad tikrai tyrimui netrukdys ir jam, jo manymu, įtarimai nėra pareikšti. Tai jei nėra kaltinimų, gali“, – žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Socialdemokratų vadovas sako tik penktadienį sužinojęs, kad V.Makūnas apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Pagal Lietuvos įstatymus, specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet jų nepakanka, kad būtų galima pateikti įtarimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius