Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 19

Kauno rajono savivaldybė ketina remti privačius darželius

Trūkstant vietų valstybiniuose darželiuose, Kauno rajono savivaldybė planuoja iš dalies finansuoti vaikų ugdymą privačiuose. Rajonui kasmet tai kainuotų apie pusę milijono litų. Pasak privačių darželių vadovų, padedant savivaldybei, jų darželius galėtų lankyti daugiau vaikų.
Vilniaus vaikų darželiai perpildyti, bet vietų vis tiek trūksta.
Vilniaus vaikų darželiai perpildyti, bet vietų vis tiek trūksta. / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Kauno rajono savivaldybės žiniomis, rugsėjį rajone veiks keturi privatūs vaikų darželiai, kuriuos lankys beveik du šimtai vaikų. Dar statomo darželio vadovė sako, kad savivaldybės parama skatintų verslininkus steigti naujus darželius ir plėsti jau esamus.

„Yra paskaičiuota, kad vienam vaikui mokestis su maitinimu yra 1100 litų, jeigu prisidėtų savivaldybė, kaip planuojama 250 litų, tada kainuotų 850 litų. Tai tikrai būtų prieinamesnė kaina daugeliui tėvelių“, – tikina privataus darželio vadovė Gitana Mikutytė-Palekienė.

Kauno rajono meras teigia, kad darželiuose vietos trūksta maždaug tūkstančiui vaikučių – savivaldybė priešmokyklinio ugdymo grupes kuria tuštėjančiose mokyklose, steigia daugiafunkcius centrus. Tačiau Kauno rajone daugėjant jaunų šeimų, vietų vis tiek neužtenka – esą reikėtų dar bent dešimties darželių. Savivaldybės skaičiavimu, įsteigti naują darželį kainuotų apie dešimt milijonų litų. Tokių lėšų nėra, tad rajono valdžia svarsto iš dalies kompensuoti maždaug pusantro šimto vaikų ugdymą privačiuose darželiuose.

Kauno rajono meras teigia, kad darželiuose vietos trūksta maždaug tūkstančiui vaikučių.

„Mes žinome, kad iš mokinio krepšelio keturias valandas finansuoja Vyriausybė, ir mes galvojame, kad savivaldybė irgi prisiimtų tą keturių valandų finansavimo naštą. Tai sudarytų apie 250 litų kiekvienai šeimai. Mes pagal pateiktus dokumentus galėtume pervesti lėšas ikimokyklinei įstaigai“, – sako Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono savivaldybė sprendimą dėl kompensacijų – jos kasmet atsieitų apie pusę milijono litų – planuoja priimti rugpjūtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius