Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 23

Kauno „Saulėtekyje“ užlietų patalpų nuomininkai pyksta: „Tai jau ne pirmas kartas“

„Ir taip po kiekvienos didesnės liūties. Braidome po vandenį iki kulkšnių, džioviname prekes, skundžiamės, bet situacija nesikeičia“, – sakė vienos Kauno prekybos centre „Saulėtekis“ įsikūrusios įmonės vadovė. Šis prekybos centras priklauso bendrovei „Vičiūnai Group“. Tačiau, pasak patalpų nuomininkų, pastato šeimininkai į skundus dėl situacijos nereaguoja ir problemos spręsti neketina.
Temos: 1 Liūtis

„Antrą kartą per mėnesį bėga vanduo per lubas mūsų nuomojamose patalpose. Mūsų gaminiai šlapi, klientų drabužiai permirkę. Apmaudu, bet ką mes galime padaryti“, – pasakojo į portalą nuotraukas atsiuntusi viena iš PC „Saulėtekis“ patalpas nuomojančių bendrovių atstovė Genutė.

„Kolegė iš ryto paskambino ir pasakė, kad vėl užliejo...“, – sakė pašnekovė. Pasak moters, tai jau ketvirtas kartas, kai jų nuomojamos patalpos užliejamos. Jai antrino ir kitos įmonės, įsikūrusios „Saulėtekyje“, vadovė Jurga.

Paklausus, ar spręs problemą, kad daugiau neužlietų, pasakė, jog taip bus ir toliau – nieko netvarkys“, – sakė viena iš PC „Saulėtekis“ nuomininkių.

„Pirmą kartą jokių kompensacijų negavome. 2014 m. liepą, – draudimas padengė 70 proc. patirtų nuostolių. Tačiau iš anksto perspėjo, kad suma neturi viršyti 1000 litų. Tai iš to 1000 litų 70 proc. ir kompensavo. Dabar, kai informavome apie tai, kad patalpos vėl užlietos, jie („Vičiūnai Group“ – aut. past.) nieko nesakė dėl draudimo sumos, tik patvirtino, kad vėl kompensuos nuostolius. Tačiau paklausus, ar spręs problemą, kad daugiau neužlietų, pasakė, jog taip bus ir toliau – nieko netvarkys“, – 15min pasakojo pašnekovė.

Anot jos, kad ateityje būtų išvengta nemalonių situacijų, pastato savininkams reikėtų sutvarkyti lietaus nuotekų sistemą, kuri šiuo metu nepritaikyta surinkti didelį vandens kiekį. Dėl to po didesnių liūčių patalpos ir užliejamos.

Vandenį iš nuomojamų patalpų semiančių įmonių vadovai nuostolius tebeskaičiuoja.

„Šįkart nuostolių bus daugiau nei bet kada anksčiau. Kopijavimo aparatas perdegė, interneto įranga sudegė, prekės sudrėko, kai kurios visiškai užlietos. Blogiausia, kad šiandien klientai ateina ir išeina. Mato, kad bardakas – kaip į sandėlį ateina, o juk čia parduotuvė, ne sandėlys...“, – pasakojo vienos iš užlietų įmonių savininkė Jurga.

15min.lt skaitytojų nuotr./Prekybos centre „Saulėtekis“ patalpas po kiekvienos liūties užlieja
15min.lt skaitytojų nuotr./Prekybos centre „Saulėtekis“ patalpas po kiekvienos liūties užlieja

Iš patirties ji žino, kad įprastu režimu dirbti įmonė galės pradėti ne anksčiau nei po savaitės: „Praėjusį kartą virš savaitės džiovinau. Bet ir po trijų savaičių ištraukus kai kurias prekes dar bėgo vanduo“.

Nuomotojai pažadėjo sutvarkyti

Bendrovės „Vičiūnai Group“ komunikacijos vadovas Mindaugas Snicorius 15min sakė, kad problemų su lietaus vandens nutekėjimu prekybos centre „Saulėtekis“ kilo dėl itin intensyvaus vakarykščio lietaus Kaune.

Jis pripažino, kad panašių problemų buvo pasitaikę ir per didžiąsias praėjusio mėnesio liūtis.

„Tuomet specialistai atliko tam tikrus patobulinimus, kurie pagerino lietaus nutekėjimą. Visgi lijo taip ilgai ir intensyviai, kad vėl kilo problemų, todėl imsimės papildomų žingsnių – manome, jog šįkart jie padės išvengti panašių incidentų net ir per stiprų lietų“, – sakė M.Snicorius.

Pirmadienio vakarą ir visą naktį Kaune pliaupęs lietus užtvindė ne tik PC „Saulėtekis“ įsikūrusias parduotuves ir įmonių biurus. Trūkęs lietaus surinkimo vamzdis užtvindė ir kauniečių laiptinę.

VIDEO: Trūkęs lietaus surinkimo vamzdis užliejo kauniečių laiptinę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius