Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 26

Kauno savivaldybė gavo STT pažymą apie ligoninės vadovo konkursą laimėjusį mediką

Antradienį Kauno miesto savivaldybė gavo pažymą iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) apie Kauno klinikinės ligoninės konkursą laimėjusį mediką Gediminą Abeciūną.
G.Abeciūno praeitį patikrino teisėsauga.
G.Abeciūno praeitį patikrino teisėsauga. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Antanas Navakauskas nei paneigė, nei patvirtino informacijos apie G.Abeciūno praeitį vertinančią teisėsaugos pažymą.

Turinio neatskleidžia

„Tikrai nežinau. Jeigu ir žinočiau, neturėčiau teisės apie tai kalbėti ne tik oficialiai, bet ir su artimiausiais žmonėmis. Draudžia ant tokių pažymų esantis slaptumo grifas“, – sakė A.Navakauskas.

Savivaldybėje kalbama, jog STT pažymoje apie mediką „gali būti kabliukų“.

Tačiau Administracijos direktorius užsiminė, jog pažymoje pateikiama informacija nebūtinai yra bloga arba aptikti smulkūs praeities nusižengimai  turi įtakos skiriant konkursą laimėjusius asmenis į vadovaujančias pareigas.

„Gali būti, kad žmogus netyčia viršijo greitį ar kitą administracinį pažeidimą padarė. Tai juk smulkmenos“, – tikino A.Navakauskas.

Apie STT pažymą nepavyko paklausti ir laikinai mero pareigas einančio Stanislovo Buškevičiaus, kuris, artėjant lemtingajam ketvirtadienio miesto tarybos posėdžiui, buvo įnikęs į naujų koalicijų lipdynes.

Direktorius atleistas

Pirmadienį Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninė (Kauno klinikinė ligoninė) gavo A.Navakausko pasirašytą įsakymą laikinąja direktore skirti šios ligoninės slaugos skyriaus vadovę Gražvydę Masiliūnienę.

K.Mazurkevičius atleistas iš laikinojo ligoninės vadovo pareigų, nors turi nedarbingumo lapelį.

Spalio 5 d. Kauno miesto savivaldybėje susirinkusi komisija jau trečiąkart vykusio konkurso keliu Kauno klinikinės ligoninės direktoriumi išrinko psichiatrą G.Abeciūną.

Tačiau konkurso rezultatus apskundė du jo dalyviai: laikinasis šios gydymo įstaigos vadovas K.Mazurkevičius ir jo pavaduotoja medicinai Rita Banevičienė. Spalio 18 d. Kauno miesto apylinkės teismas patenkino R.Banevičienės ir K.Mazurkevičiaus prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius