Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo lėšos – Kauno sporto bazėms gerinti

Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija trečiadienį svarstė keletą miestui aktualių klausimų dėl lėšų skyrimo iš administracijos direktoriaus rezervo fondo. Į visus prašymus buvo atsižvelgta ir skirtos prašomos lėšos.
Koks likimas laukia svarbiausius klientus prarasiančios Kauno sporto halės, turėtų paaiškėti dar šiais metais.
Kauno sporto halė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusiais metais iš Kauno irklavimo mokyklos buvo pavogtos 6 sportinės baidarės. Netrukus, t.y. gegužės 28-30 dienomis, turi prasidėti tarptautinių varžybų sezonas, todėl irklavimo mokykla paprašė skirti 8 tūkst. litų iš direktoriaus rezervo fondo, už kuriuos būtų nupirkta viena nauja baidarė. Dar vienai baidarei įsigyti 6 tūkst. litų skyrė miesto rėmimo fondas, o 2 tūkst. litų pridėjo kiti rėmėjai. Įsigijus dvi naujas baidares, irklavimo mokyklos auklėtiniai galės startuoti pasaulio ir Europos čempionatuose.

30-40 tūkst. litų iš rezervo fondo nuspręsta skirti Kauno sporto halės nuomai apmokėti. Šią vasarą halėje vyks tarptautinės krepšinio rungtynės - atrankos varžybas į 2011 metų Europos krepšinio čempionatą žais Lietuvos moterų krepšinio rinktinė. Taip pat paskutines draugiškas rungtynės su Irano nacionaline komanda prieš Pasaulio vyrų krepšinio čempionatą žais Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Siekiant didžiąją rungtynių dalį žaisti Kaune, reikia sudaryti tinkamas rungtyniavimo sąlygas komandoms. Bendra sporto halės nuoma sudarys 70-80 tūkst. litų. Dalį lėšų skirs Lietuvos krepšinio federacija.

Miesto tarybos kolegijos nariai pritarė, jog 20 tūkst. litų būtų skirta S.Dariaus ir S.Girėno stadiono infrastruktūrai pagerinti. Lietuvos futbolo rinktinės 2010-2011 m. sezono ciklo rungtynėms šiuo metu preliminariai atrinkti trys miestai: Kaunas, Klaipėda, Marijampolė. Vienas iš svarbiausių atrankos kriterijų - stadionų infrastruktūros būklė. Norint, kad S.Dariaus ir S.Girėno stadionas atitiktų UEFA reikalavimus aukščiausio lygio varžyboms, stadione būtina atlikti kai kuriuos statybos ir infrastruktūros gerinimo darbus. 20 tūkst. litų iš Administracijos direktoriaus rezervo fondo bus skirti sporto centro stadiono statybos ir infrastruktūros darbų projektams bei sąmatoms sudaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius