Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 08

Kauno senamiestis paskelbė vasaros sezono pradžią (nuotraukos)

Penktadienį Kauno senamiesčio bendruomenė su trenksmu paskelbė, kad prasidėjo vasaros sezonas. Nuo 18 val., kada prasidėjo šventė, seniausia Kauno dalis buvo pilna žmonių, kuriems vietos verslininkai, menininkai ir čia įsikūrusių įstaigų darbuotojai paruošė įvairių staigmenų.
Senamiesčio sezono atidarymas
Senamiesčio sezono atidarymas / Aliaus Koroliovo nuotr.

Pagrindinis šurmulys vyko Vilniaus gatvėje: čia įsikūrusių galerijų, parduotuvių ir kavinių savininkai lankytojams siūlė specialius meniu, nuolaidas, surengė madų šou, gundė užkandžiais, gėrimais, taip pat demonstravo, kaip šlifuojamas gintaras, mokė austi ir pan. Vaikų zonoje su tėvais atėję mažieji sezono atidarymo dalyviai galėjo piešti, taip pat pasigražinti – ant veidų specialiais dažais jiems buvo kuriamas šventinis makiažas.

Šventinę nuotaiką papildė menininkai, tiesiog gatvėje piešę Senamiesčio peizažą, taip pat gatvės muzikantai. Verslininkai nepamiršto ir to, jog renginio metu Kauno sporto halėje vyko Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo antrosios rungtynės, kuriose susitiko Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. Įtemptą kovą buvo galima stebėti Vilniaus gatvėje, prie vienos iš parduotuvių įrengtame „kino teatre“. Vėliau, jau pasibaigus kauniečius ne itin pradžiuginusioms varžyboms, į Senamiestį plūstelėjo ir žaliai baltais rūbais bei kita „Žalgirio“ atributika apsirengę Kauno krepšinio komandos sirgaliai, grįžę iš rungtynių.

Sezono atidarymo šventė vyko ir aplinkinėse gatvėse – M.Daukšos, M.Valančiaus, Rotušės aikštėje. Paprastai jau gerokai prieš vidurnaktį ištuštėjanti seniausia Kauno miesto dalis, šįkart žmonių buvo pilna ir po vidurnakčio.

Šventės organizatoriai juokavo, kad gerą orą išsiderėjo vienai dienai: sezono atidarymo išvakarėse, ketvirtadienį, visoje Lietuvoje, taip pat ir Kaune, naktį buvo šalnos, lijo, tuo metu penktadienį net ir vidurnaktį buvo galima vaikščioti be striukės. Be to, lynoti pradėjo tik besibaigiant šventei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius