Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 10

„Kauno švara“ miesto moksleivius ir darželinukus mokys ekologijos

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybėje bendrovė „Kauno švara“ bei Švietimo ir ugdymo skyrius pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo mokinių ekologinio ugdymo srityje.
Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo įstaigos bendradarbiaus su bendrove „Kauno švara“
Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo įstaigos bendradarbiaus su bendrove „Kauno švara“ / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Ekologinis švietimas, kaip ir dorovinis, moralinis, pilietinis ugdymas, yra viena iš pamatinių vertybių, todėl ir nutarėme pasirašyti šią bendradarbiavimo sutartį. Parengta ne tik sutartis, bet ir veiklos programa“, – sakė Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas.

Planuojama, kad „Kauno švaroje“ bus rengiamos teminės pamokos vaikams, kuriose moksleiviai galės pamatyti, kaip rūšiuojamos atliekos, sužinoti, kaip teisingai išrūšiuotos buitinės atliekos gali būti perdirbamos. Taip pat žadama išleisti lankstinukus.

„Keičiasi technologiniai procesai, atsiranda galimybė priimti naujus sprendimus. Teko domėtis Europos Sąjungos patirtimi. Reikia ir būtina ugdyti žmogaus sąmoningumą, kuris dar nėra tinkamo lygio. „Kauno švara“ ir anksčiau rengė parodas, ekskursijas, spausdino lankstinukus. Ekskursijų metu iš darželinukų išgirsdavome „As atliekas rūsiuoju, o tėtis tai ne“. Tikime, kad per vaikus galime prisidėti ir prie suaugusiųjų švietimo. Vaikystėje susiformavę įgūdžiai išlieka visą gyvenimą. Dėkoju visiems, nusiteikusiems padėti dirbti kilnų darbą“, – sakė „Kauno švaros“ generalinis direktorius Dalius Tumynas.

Norintys prisidėti prie ekologinio švietimo ir gamtos išsaugojimo kviečiami bendradarbiauti su „Kauno švara“. Daugiau informacijos bus suteikta telefonu 8-650-59809.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius