-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 08

Kauno teisme – Stankūnaitės ir Venckų šeimos akistata (nuotraukos)

Dėl dažnesnių ir ilgesnių pasimatymų su dukra kovojančiai Laimutei Stankūnaitei pavyko pasiekti, kad nuo ieškinio nagrinėjimo nusišalintų visas Kauno apylinkės bei tuo pačiu Kauno apygardos teismas. Kurio miesto Temidės sargai toliau nagrinės šį ieškinį, spręs Lietuvos apeliacinis teismas.
Teisme
Teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apylinkės teismo teisėja Irena Poderienė pirmadienį turėjo svarstyti net kelis Neringos Venckienės ir L.Stankūnaitės prašymus.

Dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio sesuo N.Venckienė teismo prašė iš dalies pakeisti nutartį dėl L.Stankūnaitės bendravimo su dukra. Nutartyje numatyta, kad į du kartus per savaitę vykstančius pasimatymus mergaitę turi pristatyti ją laikinai globojanti N.Venckienė.

„Tačiau jeigu su apsauga mergaitę lydėdavau ir aš, pasipildavo skundai, kad tuo metu nebūnu darbe. O jeigu mergaitę atveždavo viena apsauga, ji (L.Stankūnaitė, – aut. past.) jau skųsdavosi, kad aš nevykdau nutarties“, – situaciją aiškino N.Venckienė.

Su dukra nori matytis dažniau

Tuo tarpu L.Stankūnaitė siekė, kad teismas panaikintų laikinąsias apsaugos priemones, dėl kurių ji per savaitę gali turėti tik du dviejų valandų pasimatymus su dukra. Buvusi D.Kedžio sugyventinė teismo prašė leisti su dukrele būti kas antrą savaitgalį, nuo ketvirtadienio iki sekmadienio, kaip numatyta prieš beveik dvejus metus jos ir D.Kedžio pasirašytoje sutartyje.

„Mano buvo noras, kad jis (D.Kedys, – aut. past.) man padėtų, kol baigsiu mokslus ir galėsiu tinkamai prižiūrėti dukrą. O dabar, kai susiklostė tokia situacija, nemanau, kad dviem žmogžudystėmis įtariamam ir nežinia dabar kur esančiam tėčiui turėtų atitekti mergaitė, – pirmadienį aiškino neperšaunama liemene vilkinti L.Stankūnaitė, nuo kurios nė per žingsnį neatsitraukė keli apsaugininkai. – Aš tikiu, kad teisybė gyvenime yra. Mergaitė turi augti su motina. Juo labiau kad man nepateikė jokių kaltinimų.“

Teismą užvertė prašymais

Pirmadienį po pietų vykęs Kauno apylinkės teismo posėdis prasidėjo netikėtumais. N.Venckienė pareiškė nušalinimą teisėjai I.Poderienei.

„Aš jai pareiškiau nušalinimą, nes 2002 metais esu nagrinėjusi bylą, kurioje trečiasis asmuo buvo būtent šį teisėja“, – teigė D.Kedžio sesuo.

Savo ruožtu,L.Stankūnaitės advokatė Jelena Smirnova pareiškė nušalinimą visam apylinkės teismui. Teisininkė paaiškino, jog kilus ginčų dėl vienokio ar kitokio apylinkės teismo sprendimo ieškinys būtų perduotas į Kauno apygardos teismą, kuriame teisėjo pareigas eina N.Venckienė.

Bylą nagrinės kito miesto teisėjai

Teisėja I.Poderienė beveik valandą svarstė abiejų pusių prašymus ir galiausiai paskelbė nusišalinanti nuo ieškinio nagrinėjimo. Tuo pačiu paskelbta, kad nušalinami tiek visas Kauno apylinkės, tiek Kauno apygardos teismas.

Visa medžiaga dabar bus perduota Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris spręs, į kurios apygardos teritoriją bus perduota ši civilinė byla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius