-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 09 04

Kauno troleibusų bendrovė „Autrolis“ planuoja atleisti per 200 darbuotojų

Kauno savivaldybės valdoma troleibusų bendrovė „Autrolis“ planuoja atleisti per 200 darbuotojų, penktadienį rašo dienraštis „Kauno diena.“
Savivaldybės valdomą bendrovę „Autrolis“ nebe pirmus metus krečia permainos.
„Autrolis“ / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

Pasipiktinusių vairuotojų streikų ir finansinių nepriteklių krečiama įmonė apie tai informavo Kauno darbo biržą. „Autrolis“ nuo lapkričio 10 iki kitų metų vasario 1 d. numato atleisti 220 darbuotojų. Ketvirtadienį šiuo klausimu bendrovės vadovai diskutavo su planuojamais atleisti darbuotojais.

Pasak vairuotojų interesus ginančios profesinės sąjungos pirmininko Petro Balčaičio, „Autrolio“ vadovybė ketina atleisti apie 35 vairuotojus.

„Valdžia galvoja, kad sutaupys, tačiau reali situacija yra kitokia. Kadangi atėjo ruduo ir padidėjo keleivių srautai, teks padidinti kai kurių maršrutų troleibusų kiekį. Be to, rudenį nemažai vairuotojų arba jų vaikai serga, todėl vėlgi galės dirbti mažiau žmonių. Valdžiai teks kviesti vadinamuosius išeiginius darbuotojus ir mokėti jiems trigubus atlyginimus“, – sakė vairuotojų atstovas.

Streikus surengę troleibusų vairuotojai reikalauja nemažinti atlyginimų. Apie tai įmonės valdžia darbuotojams pranešė liepos viduryje. P.Balčaičio teigimu, „Autrolio“ vadovas atlyginimus sumažinti nutarė vienašališkai, nepasitaręs su vairuotojais.

Profesinė sąjunga jau surengė vieną įspėjamąjį ir kelis neterminuotus streikus. Iš viso bendrovėje dirba 365 vairuotojai. Pasak P.Balčaičio, rugpjūčio 31 d. darbo sutarčių, kuriose nurodomas 15 proc. mažesnis darbo atlyginimas, nepasirašė 195 vairuotojai.

Tuo tarpu prieš daugiau nei savaitę su vairuotojais susitikęs Kauno meras Andrius Kupčinskas paragino būti supratingus ir suvokti, kad šalies ekonomika išgyvena sunkmetį, todėl atlyginimai turi būti mažinami.

Trečiadienį „Autrolio“ valdyba išplatino viešą pareiškimą, kuriame kviečia profesinės sąjungos narius išsirinkti naują pirmininką, esą su senuoju derybos neįmanomos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius