Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 16

Kauno vadovų vasaros kryptys

Kauno miesto politikai neslepia – norėdami visiškai atitrūkti nuo darbinių rūpesčių, atostogoms jie renkasi užsienį. Nuo JAV ar Sirijos iki Norvegijos ar Latvijos – tokius skirtingus maršrutus renkasi Lietuvos miestų vadovai.
Vicemeras S.Buškevičius, paprašytas įvardinti įspūdingiausias atostogas, net nemirktelėjęs išrėžė Malaizijos pavadinimą. Prieš 6 metus tuometinis Seimo narys dalyvavo šioje šalyje filmuotame realybės šou „Džiunglės“.
Vicemeras S.Buškevičius, paprašytas įvardinti įspūdingiausias atostogas, net nemirktelėjęs išrėžė Malaizijos pavadinimą. Prieš 6 metus tuometinis Seimo narys dalyvavo šioje šalyje filmuotame realybės šou „Džiunglės“. / Nuotr. iš asmeninio archyvo.

Kitą savaitę vyksiantis Kauno miesto tarybos posėdis paskelbs beveik mėnesį truksiančio politinio štilio pradžią. „Periodas nuo liepos pabaigos iki Žolinės liksiantiems savivaldybėje turbūt bus pats neįdomiausias“, – sakė miesto meras Andrius Kupčinskas, pridūręs, kad iki rugpjūčio vidurio  savivaldybėje nevyks nei tarybos, nei kolegijos, nei komitetų posėdžiai.

Kaip ir daugelis lietuvių, miesto vadovai po truputį ruošiasi atostogoms. Dauguma jų dalį kasmetinių atostogų išnaudos per artimiausią mėnesį, tada savivaldybėje įprastą šurmulį pakeis vasariška ramybė.

Tiesa, pačiam Kauno merui, beveik visą birželį keliavusiam po JAV, šią vasarą pailsėti už Lietuvos ribų nebepavyks, tačiau jo pavaduotojų keliai jau netrukus pasuks Latvijos bei Norvegijos link.

Kadangi Kauno meras bei visi keturi jo pavaduotojai vienu metu mėgautis poilsiu negali, atostogų planus politikai priversti pirmiausia derinti tarpusavyje. „Darbe stengiamės likti bent du iš mūsų“, - pagrindinį atostogų bei darbo režimo dalijimosi principą atskleidė A.Kupčinskas.

Birželio mėnesį tris savaites JAV praleidęs A.Kupčinskas šios viešnagės nevadina atostogomis: „Tai buvo intensyvi komandiruotė – darbas nuo 8 iki 17 val. kiekvieną dieną išskyrus savaitgalius.“ Politikas, per pastaruosius 3,5 metų sukaupęs daugiau nei 70 neišnaudotų mokamų atostogų dienų, patikino šią vasarą atostogausiantis tik porą savaičių. „Dirbant tokį darbą išeiti atostogų visam mėnesiui yra per didelė prabanga, – pripažino meras. – Į užsienį šįmet vykti neketiname. Su šeima būsime Lietuvoje – vienur, kitur, prie ežerų, gal kaime, gal kuriam nors kurorte.

Važiuos pas „braliukus“

Vicemeras Stanislovas Buškevičius šių metų atostogų laukia kaip niekada. Politikas, prisipažinęs, kad normaliai neatostogavo jau penkerius metus, tikino, jog šįmet laiko poilsiui skirs kad ir kas benutiktų.

„Planuoju vykti prie ežero Latvijoje. Pas braliukus, – šyptelėjo vicemeras, patikinęs, jog didžiausią atostogų dalį skirs dviem savo pomėgiams – sportui bei knygoms. – Anksčiau visuomet atostogaudavau Nidoje, tačiau nuo 2005 metų nebuvau išvykęs niekur toliau Kauno ar Vilniaus. Į Latviją greičiausiai važiuosiu su šeima. Bet jeigu nepavyks suderinti atostogų su dirbančia žmona, važiuosiu vienas.“

Stebės Pasaulio čempionatą

Kitas miesto vicemeras Rimantas Mikaitis ketina tęsti savo šeimos tradiciją – atostogų metu automobiliu keliauti po įvairias Europos šalis. Prieš trejus metus aplankęs Daniją bei Ukrainą, prieš porą metų automobiliu išmaišęs Vengriją, Slovėniją ir Austriją, R.Mikaitis kartu su šeima pernai nutarė automobilį palikti Kaune ir lėktuvu išskrido į vieną Bulgarijos kurortų.

„Šiemet su šeima žadame sėsti į automobilį ir pajudėti į Norvegiją.  Iš pradžių nuvažiuosime į šiauriau Oslo esantį Tronheimą, kelias dienas stebėsime ten vyksiantį Pasaulio orientavimosi čempionatą, o paskui aplankysime ir kitas šios šalies vietas“, – savo planais dalijosi politikas.

R.Mikaitis pasakojo taip pat labai mėgstantis ir žiemos atostogas, kurių metu kartu su kitais šeimos nariais važiuoja slidinėti į kalnus: „Beveik visuomet keliaujame automobiliu, nes tai pigiausias variantas. Be to, vasarą nakvojame kempinguose, tad tokiu būdu pavyksta keliauti dar pigiau.“

Su kitais dviem vicemerais – visą šią savaitę besiilsinčiu Algimantu Kurlavičiumi bei Steponu Vaičikausku – susisiekti ir jų atostogų planų sužinoti nepavyko.

Kaip atsikratyti telefono?

Ir meras A.Kupčinskas, ir du jo pavaduotojai neslėpė, jog norint visiškai atitrūkti nuo miesto reikalų bei kitų rūpesčių, tiesiog būtina išvažiuoti iš Lietuvos.„Nors manęs tuomet visi stengiasi netrukdyti, bet vis tiek būna, kad žinutę parašo, elektroninį laišką atsiunčia. Net ir mane pavaduojantis vicemeras su manimi kartais derina kai kuriuos klausimus“, – kalbėjo A.Kupčinskas.

„Neturėti kompiuterio, neskaityti laikraščių ir kažkokiu būdu atsikratyti telefono, – būtinas sąlygas norint visiškai atitrūkti nuo darbinių rūpesčių, įvardino S.Buškevičius. – Pirmas ir antras dalykas yra palyginus paprastas, bet atsisakyti telefono bus tikrai sunku. Aišku, jei tai pavyktų, tada būtų tikros atostogos.“

Nepamirštami įspūdžiai iš Malaizijos

Paprašytas prisiminti įspūdingiausias savo atostogas, meras mintimis sugrįžo į mokyklos bei studijų metus, kuomet, anot jo, atostogos trukdavo itin ilgai. „Dabar tiesiog džiaugiesi, kad gali porą savaičių pabūti su šeima“, – sakė A.Kupčinskas.

S.Buškevičius, kalbėdamas apie geriausias savo atostogas, nedvejodamas prisiminė prieš šešerius metus Malaizijos džiunglėse filmuotą realybės šou „Džiunglės“. Dvi savaites laukinėje gamtoje gyvenęs tuometinis Seimo narys į Lietuvą grįžo per tokį trumpą laiką atsikratęs net keliolikos kilogramų. „Aišku, Nida vis tiek yra mano meilė“, – šyptelėjęs pridūrė politikas.

R.Mikaitis, kalbėdamas apie į atmintį įsirėžiančias atostogų akimirkas, teigė, jog įsimintiniausi būna netikėti kelionių nutikimai, kurių politikas nebūna suplanavęs. „Po atostogų grįžti žymiai darbingesnis, meilė darbui padidėja. Juk kasdienybė po truputėlį sekina baterijas, o atostogos tampa puikia galimybe jas pakrauti“, – pabrėžė R.Mikaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius