Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 21

Kauno Vaikų linija švenčia dešimtmetį

Dešimt metų veikianti Kauno Vaikų linija šią sukaktį pasitinka džiugiu įvykiu – penktadienį Kauno Dainavos poliklinikoje pristatomas dar vienas „Vaikų linijos“ pagalbos telefonas. Savanoriai į pagalbos ieškančių kauniečių skambučius pradės atsakinėti nuo vasario.
Jaunimo linija
Į Vaikų liniją skambinantys vaikai ir paaugliai turi įvairių problemų. Tačiau kai kuriems tiesiog trūksta žmogaus, kuris juos išklausytų. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Mums svarbu, kad dirbame jau 10 metų, nes tai įrodo, kad linija reikalinga ir naudinga į mus besikreipiantiems vaikams bei paaugliams“, – sakė Kauno Vaikų linijos savanorė Severina Vėlyvytė. Pasak dar vienos organizacijos savanorės, Viktorijos Jonušės, į Kauno Vaikų liniją jaunimas kreipiasi dėl įvairių problemų. „Nuo nežinojimo, kur kreiptis pagalbos, patyčių, įvairių konfliktų namuose iki prašymo išgirsti, kas vaikui ar paaugliui šiandien svarbu. Stengiamės padėti visiems. Ir tiems, kurie jaučiasi vieniši ar nemylimi, ir tiems, kurie, tiesiog, nori pasitarti“, – sakė V.Jonušė.

Šventiniame renginyje, kuris vyks Kauno Dainavos poliklinikoje, laukiami esami ir buvę organizacijos savanoriai, rėmėjai ir visi, kam rūpi tokia veikla. Labiausiai nusipelnę Kauno Vaikų linijos savanoriai bus apdovanoti, o visuomenei pristatyta organizacijos veikla – apie tai pasakojantį trumpą filmą parengė savanoriai. Šiuo metu Kauno Vaikų linija įsikūrusi Vaikų gerovės centre „Pastogė“. Tačiau rengiantis paminėti jubiliejų savanorius pasiekė žinia, jog dar vienas Kauno Vaikų linijos telefonas netrukus pradės veikti ir Kauno Dainavos poliklinikoje įkurtame Jaunimo centre. Organizacijos nariai psichologinę pagalbą sunkumų kamuojamiems vaikams ir paaugliams teikia ne tik telefonu. Kreiptis į savanorius galima ir elektroniniu paštu ar paprastais laiškais. Daugiau informacijos apie Kauno Vaikų liniją galima rasti internete adresu www.vaikulinija.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius