Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 21

Kauno valstybiniame lėlių teatre – R.Kazlo monospektaklis

Ant spektaklius reklamuojančių plakatų R.Kazlo pavardė šviečia tarsi drugelius viliojantis žibintas. Tikriausiai todėl patekti į daugelį jų sudėtinga – bilietai iššluojami iš anksto.
Aktorius Rolandas Kazlas
Aktorius Rolandas Kazlas / „Monoklio“ nuotr.

Aktorius ir režisierius R.Kazlas viliasi, jog žmones traukia ne tik iš televizijos pažįstamas jo veidas. Juolab kad pastaruoju metu teatre žiūrovams jis dovanoja itin svarbius sau asmeniškai spektaklius. Vienas tokių – pirmasis jo kaip režisieriaus darbas – monospektaklis „Geležis ir sidabras“. Penktadienį jis bus rodomas Kauno valstybiniame lėlių teatre.

Poetiškai pavadintas spektaklis sukurtas pagal poeto Vlado Šimkaus eiles. Pasak paties R.Kazlo, šis kūrinys – tai atviras pokalbis su savim ir žiūrovais apie pasirinkimą. O kartu tai kvietimas. Poetą V.Šimkų R.Kazlas netiesiogiai įvardija savo sielos broliu, padėjusiu pagaliau atrasti širdžiai artimą poeziją. Aktoriaus susidomėjimą sukėlusių eilių autorių, V.Šimkų, gaubia paslapties skraistė. Teišleidęs keturis didelio populiarumo sulaukusius poezijos rinkinius, poetas tiesiog nustojo rašyti eilėraščius ir visą likusį gyvenimą tevertė kitų autorių tekstus. Įvairūs literatūrologai ir talento gerbėjai iki šiol tebesvarsto tokio poelgio priežastis, o R.Kazlas bando rasti atsakymą interpretuodamas jo eiles.

Spektaklio pradžia – šį vakarą, 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius