Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 18

Kauno verslininkai ir valdžia sutarė, kad kavinių terasos Rotušės aikštėje nebus statomos stichiškai

Kauno miesto tarybos kolegija pritarė siūlymui Rotušės aikštėje numatyti vienodus plotus ir vieningą dizainą, montuojant terasas ar lauko barus.
Žemės valandos minėjimas Kaune vyko Rotušės aikštėje
Rotušės aikštė / Aliaus Koroliovo nuotr.

Iki šiol Kaune nebuvo vieningos koncepcijos ar reikalavimų, kaip turi būti išdėliojamos kavinių terasos Rotušės aikštėje, kokia privalo būti jų išvaizda. Kiekvienas prašymas derintas atskirai ir kiekvienais metais iš naujo.

Naujoji tvarka įsigalios kitais metais, bet aikštėje naujai įsikuriantys verslininkai turės laikytis šių taisyklių jau šiemet.

Naujajame modelyje Rotušės aikštę planuojama suskirstyti 6x6 kv. m arba 6x12 kv. m plotais, kuriuose galėtų išsidėstyti lauko kavinės ir terasos.

Naujajame modelyje Rotušės aikštę planuojama suskirstyti 6x6 kv. m arba 6x12 kv. m plotais, kuriuose galėtų išsidėstyti lauko kavinės ir terasos.

Jos būtų montuojamos aplink Rotušę, paliekant laisvus praėjimus pėstiesiems. Erdvė aplink Rotušės pastatą taip pat liktų neapstatyta. Lauko terasos privalės būti mobilios – pasibaigus sezonui lengvai išardomos. Be to, jas vienys bendra vizuali koncepcija.

Kauno Senamiesčio draugijos pirmininkas Edmundas Kolevaitis sakė, kad kol kas galutinis sprendimas nepriimtas, vyks diskusijos. „Kuo daugiau lauko terasų vasaros sezono metu, tuo miestas jaukesnis, gyvesnis. Sveikintina, jog pagaliau bandome rasti bendrą modelį ir kasmet nebereikės gaišti laiko dėl tų pačių procedūrų. Per artimiausias savaites detaliai išanalizuosime koncepciją, pateiksime savo pasiūlymus, ją galutinai patvirtinsime“, – teigė jis.

Kol kas nenuspręsta, ar ant šaligatvių aikštės pakraščiuose bus leidžiama statyti kavinių staliukus, ar visi jie turės būti perkelti į aikštę kitapus aikštę juosiančios gatvės.

Pasak Kauno mero Andriaus Kupčinsko, bendras modelis gyvuos tol, kol bus pradėta Rotušės aikštės rekonstrukcija. „Naujas modelis galėtų galioti iki 2020 m., kuomet, tikimės, bus pradėta bendra visos Rotušės aikštės rekonstrukcija. Šiam laikotarpiui su verslininkais galėtumėme pasirašyti sutartis, kurios įpareigotų laikytis bendros idėjos“, – kalbėjo meras.

Bendras modelis gyvuos tol, kol bus pradėta Rotušės aikštės rekonstrukcija.

Didžioji dalis Vilniaus gatvėje šiuo metu veikiančiu kavinių šiltuoju metu sezonu taip pat savo klientus kviečia prisėsti lauko terasose, kurios išdėstytos ant Vilniaus gatvės šaligatvio ir grindinio.

Kaip ir pernai, verslininkai galės išnešti savo staliukus į lauką. Vienintelis reikalavimas – palikti 3 m pločio gatvės tarpą, kuriuo esant būtinybei galėtų pravažiuoti transportas.

Laisvės alėjoje lauko kavinių terasos galės būti išdėstytos iki metalinių lietaus surinkimo grotelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius