-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 29

Kauno Vytauto Didžiojo universiteto taryboje – ir V.Adamkaus pavardė

Šį antradienį, 14 val., įvyks pirmasis naujos Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Tarybos posėdis. Jo pradžioje VDU rektorato pastato pirmojo aukšto salėje (K. Donelaičio g. 58) Tarybos nariai viešai pasirašys įsipareigojimą vadovautis VDU bei visuomenės interesais ir sąžiningai atlikti Mokslo ir studijų įstatymo bei VDU Statuto jiems numatytas funkcijas.
Valdas Adamkus
Valdas Adamkus yra ne tik VDU, bet ir ISM garbės daktaras. / ISM nuotr.

Laikantis naujojo Mokslo ir studijų įstatymo nuostatų, universiteto Taryba yra sudaryta iš 11 narių. Įstatymas numato, kad pusę Tarybos narių skiria akademinė bendruomenė, pusę – švietimo ir mokslo ministras. Gegužės 18 d. VDU bendruomenė išrinko keturis universiteto Tarybos narius. Daugiausiai administracijos ir kitų darbuotojų atstovų balsų surinko Finansų tarnybos direktorė Dangirutė Steponavičiūtė bei trys dėstytojai ir mokslo darbuotojai: prof. Juozas Augutis, prof. Egidijus Aleksandravičius ir prof. Pranas Žukauskas. Studentai į VDU Tarybą delegavo Studentų atstovybės prezidentą Donatą Juodpusį.

Kandidatus į ministro skiriamus aukštųjų mokyklų tarybų narius siūlė valstybės, verslo, mokslo, kultūros, viešojo sektoriaus įstaigos ir organizacijos, aukštųjų mokyklų senatai, alumnų asociacijos, fiziniai asmenys. Aukštojo mokslo taryba peržiūrėjo ir atrinko kandidatų sąrašą ministrui patvirtinti. Paskelbus kvietimą teikti išorinius kandidatus į VDU tarybą, buvo pasiūlyti 32 asmenys. Iš jų į VDU tarybą patvirtinti Vida Julija Bandis, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovybės atstovė Lietuvoje, Vladas Lašas, UAB „UPS – Skubios siuntos“ generalinis direktorius, Reinas Raudas, Talino universiteto rektorius, Jurgis Vilemas, Lietuvos energetikos instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas, ir Audrius Žiugžda, AB „TEO LT“ generalinio direktoriaus patarėjas.

Taip pat bendru sutarimu su VDU Senatu į universiteto Tarybą išrinktas Prezidentas Valdas Adamkus, VDU Atkūrimo tarybos garbės narys ir universiteto garbės daktaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius