Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 20

Kauno „Žalgirio“ arenos fasado apdailai bus panaudota 100 tonų svorio detalė

Statant Kauno „Žalgirio“ areną bus pritaikytas inovatyvus architektūrinis sprendimas. Pirmą kartą Lietuvos istorijoje pastato fasado apdailai bus panaudoti špuntiniai profiliai iš metalo, kurie skirti krantinių įrengimui. Jų svoris bus per 100 tonų.
Žalgirio arena
Žalgirio arena / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Šiuo metu įrenginėjama Kauno „Žalgirio“ arenos pietų pusės fasado siena per visus aukštus bus suformuota iš špuntinių profilių arba vadinamojo špunto.

„Špunto dažniausiai naudojamas krantinių ir kalvotų šlaitų sutvirtinimui, tiesiog įkalant špuntą į žemę. Pastato fasado apdailai špuntas bus panaudotas pirmą kartą. Todėl projektuotojams ir mūsų specialistams iškilo nemažai galvosūkių kaip špuntą pritaikyti fasadui ir panaudoti ne pagal paskirtį, tačiau įgyvendinti arenos architekto inovatyvią apdailos idėją. Juk pati arena statoma Nemuno saloje ir ateityje bus sporto ir pramogų uostas“, – pažymėjo areną statančios „Vėtrūna“ projektų vadovas Mindaugas Klanas.

Statybų specialisto teigimu, špuntas bus sujungiamas ant žemės segmentais ir pakabinamas dideliame aukštyje ant specialių konstrukcijų, nors įprastai špuntas poliakalėmis kalamas į žemę, todėl jo įrengimas ne pagal įprastinę paskirtį yra sudėtingas ir reikalauja novatoriškų sprendimų. Ši netradicinė apdailos detalė uždengs apie 1500 m2 arenos fasado plotą ir svers apie 100 tonų.

„Špuntas nebus dažomas ir bėgant laikui natūraliai pasidegs rudžių sluoksnių, kuris atitiks architekto sprendimą ir itin derės prie bendros pastato architektūrinės koncepcijos, nes pastato apdailai naudojamos natūralios medžiagos – metalas, stiklas. Ši detalė puikiai derės ir su stovėjimo aikštelių bei krantinės konstrukcijomis, kurios taip pat bus įrengtos iš špunto.

Šiuo metu yra atlikta daugiau kaip 60 proc. fasado stiklinimo darbų. Visas stiklinės dalies fasado plotas be varstomų dalių ir langų sudaro 7400 m2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius