Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 08

Kavinių triukšmas – ne tik senamiesčio gyventojų priešas

Kavinių ir barų kaimynyste skundžiasi ne tik Vilniaus senamiesčio, bet ir miesto pakraščių gyventojai. Portalo Ikrauk.lt reporterės Lauros Bojarskytės teigimu, Pilaitės gyventojų poilsį drumsčia Įsruties gatvėje esanti kavinė-baras „Diona“.
Savivaldybė skundų dėl triukšmo šioje kavinėje sulaukė, tačiau jie nepasitvirtino.
Savivaldybė skundų dėl triukšmo šioje kavinėje sulaukė, tačiau jie nepasitvirtino. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Daugiabutyje įsikūrusi kavinė dirba iki vidurnakčio, bet triukšmas esą netyla net ir jai užvėrus duris. Apgirtę lankytojai nė nemano traukti namo ir neleidžia ilsėtis daugiabučio gyventojams. Žmonės nepatenkinti ir policijos pareigūnais, kurie iškviesti geriausiu atveju tik įspėja kavinės lankytojus, bet jų nebaudžia, arba atvažiuoja tada, kai triukšmas jau būna nurimęs.

„Tokie intrigantai yra keli“

Kiekvieną kartą gavę tokį skundą klausiame policijos, ar jie yra gavę nusiskundimų, ar baudė tos kavinės savininkus, – teigė G.Tamošiūnas.Tačiau kavinės direktorė Violeta Fialkovskaja suskubo paneigti bet kokias kalbas apie nesutarimus su kaimynais. „Turime tokių, kurie mėgsta reikšti pretenzijas. Tokie intrigantai yra keli. Bet kai atvažiuoja policijos patruliai, tai neužfiksuoja, kad mes viršytume nustatytas triukšmo normas“, – tvirtino direktorė.

Ji teigė, kad po 22 val. lauko kavinėje net muzika neskamba, o ir linkusius labiau patriukšmauti lankytojus kavinės darbuotojai stengiasi arba nuraminti, arba pakviesti į kavinės vidų. „Tie, kurie skundžiasi, tiesiog pavydi. Su kitais sugyvename gražiai“, – tikino V.Fialkovskaja.

Pilaitės seniūno pavaduotojas Audrius Urbonavičius taip pat negirdėjo skundų, kad ši kavinė kelia didesnį triukšmą, negu kitos. „Gal nelabai į seniūniją kreipiasi žmonės dėl triukšmo, mes labiau prižiūrime tvarką, šiukšlių rinkimą teritorijoje. Turime Pilaitėje iš viso apie penkias kavines. Juk kavinė yra kavinė, gal kažkas ilgiau patriukšmauja, gimtadienį švęsdami fejerverkus pašaudo“, – svarstė A.Urbonavičius.

Skundas nepasitvirtino

Vilniaus savivaldybė skundų dėl triukšmo šioje kavinėje buvo sulaukusi prieš metus, tačiau jie nepasitvirtino. „Kiekvieną kartą gavę tokį skundą klausiame policijos, ar jie yra gavę nusiskundimų, ar baudė tos kavinės savininkus. Policija mums nepasiūlė riboti prekybos alkoholiu ar taikyti kitų sankcijų šiai kavinei. Dėl to ir savivaldybė jokių priemonių nesiėmė“, – teigė Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Gintaras Tamošiūnas.

Tačiau jis patvirtino, kad triukšmas kavinėse nėra vien senamiesčio ar miesto centro problema: „Dauguma skundų būna susiję su tomis įstaigomis, kurios tik teoriškai vadinamos kavinėmis, o praktiškai tai visą parą dirbančios alkoholiu prekiaujančios parduotuvės. Nes būtent į tokias „kavines“ naktimis atvažiuoja pirkėjai su automobiliais, kuriuose garsiai groja muzika, aplinkui vaikšto tie, kuriems alkoholio reikia jau ankstyvą rytą.“

Administracijos direktoriaus pavaduotojas prisiminė, kad vienas problemiškiausių atvejų buvo Grigiškėse, kur veikė tokia „kavinė“. Jos savininkams net teko įsirengti grotas, kad pardavėja pro jas galėtų saugiau pardavinėti alkoholį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius