Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 09

Kazimiero mugė šiemet pažers staigmenų

Įkandin Vilniuje ir Klaipėdoje praūžusių Kaziuko mugių, kovo 11–13 dienomis Kaune šurmuliuos Kazimiero mugė. Tradiciniame renginyje šiais metais netrūks naujovių.
Vienas iš tradicinių šventės simbolių – keptas paršelis. Nemokamai jo paskanauti galės visi šventėje dalyvausiantys Kazimierai, Kaziai, Kazytės ir Kazimieros.
Vienas iš tradicinių šventės simbolių – keptas paršelis. Nemokamai jo paskanauti galės visi šventėje dalyvausiantys Kazimierai, Kaziai, Kazytės ir Kazimieros. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmą kartą mugė pasieks Rotušės aikštę, kurioje įsikurs savo dirbiniais prekiausiantys moksleiviai, taip pat gyvasis gyvūnų kampelis. Laisvės alėjos ir Vasario 16-osios gatvės sankirtoje bus galima ragauti ir įsigyti sertifikuotų kulinarinio bei tautinio paveldo gaminių.

Didesnis mokestis

Šiemet Laisvės alėjoje prekiausiantys mugės dalyviai turės daugiau erdvės – vietoje 10 kv. m, jiems skirta po 12 kv. m prekybinio ploto. Tačiau už tai teks daugiau susimokėti: vietoje 25–40 Lt už dieną. Tiesa, Vilniaus gatvėje prekybos vietos plotas ir kaina išliko tokie pat kaip ir pernai – 10 kv. m prekybos ploto už 25 Lt.

Padidėjęs mokestis neišgąsdino prekeivių – šiemet Kaune mugėje įvairiais gaminiais prekiaus beveik 1000 gamintojų, amatininkų ir prekybininkų. Beveik visi leidimus prekiauti pirko visoms trim mugės dienoms. „Iš anksto užsiregistravo per 700, o vėliau telefonu – dar apie 300. Tačiau turime daugiau erdvės: mugė vyks nuo Soboro iki Rotušės“, – sakė vienas iš Kazimiero mugės rengėjų, Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas Vidas Juodsnukis.

Rotušės aikštę mugės rengėjai nusprendė atiduoti jaunimui – čia savo gaminiais prekiaus moksleiviai, koncertuos studentų, jaunimo kolektyvai. Jaunuosius mugės lankytojus į pagrindinę miesto aikštę trauks ir atrakcionai, o vaikus – mini zoologijos sodas.

Vilios tautiniu paveldu

Kazimiero mugės rengėjai didžiuojasi, kad šiemet mugėje bus galima įsigyti išskirtinių gaminių, esančių Kulinarijos paveldo sąraše, taip pat sertifikuotų tautinio paveldo produktų. Maždaug 60 juos siūlančių gamintojų įsikurs Vasario 16-osios gatvėje ir su ja susikertančioje Laisvės alėjos dalyje. Mugės organizatoriai šių gaminių prekeiviams suteikė išskirtines sąlygas – už prekybos vietą jiems nereikės mokėti. „Daugiausia bus maisto gaminių, tačiau taip pat trikotažo, molio produktų. Norime parodyti, kuo gali didžiuotis Lietuva“, – sakė Kazimiero mugės rengėjai.

Baus kičo prekeivius

Kasmet priekaištų dėl prekeivių, siūlančių įsigyti nevertingus niekučius, sulaukiantys mugės rengėjai šiemet nusiteikę ryžtingai. Į sutartis su prekybos vietas nuomojančiais fiziniais ir juridiniais asmeninis jie įtraukė punktą apie prekybą kiču. „Registruojant prekeivį jo produkcijos 100 proc. patikrinti negalime, tačiau nuo šių metų sutartyse esame numatę specialų punktą. Jei mugėje pamatysime, kad prekiaujama kiču, pasiliekame sau teisę išprašyti tokį prekeivį lauk“, – sakė V.Juodsnukis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius