Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 10

Kazimiero mugė stengsis prilygti Kaziukui

Praėjusį savaitgalį Vilniuje ir Klaipėdoje praūžusios Kaziuko mugės tapo rekordinėmis ir dalyvių, ir pirkėjų skaičiumi. Penktadienį estafetę iš kitų miestų perimsiantis Kaunas neketina nusileisti: organizatoriai planuoja, kad Kazimiero mugė bus kaip niekada turtinga.
Kazimiero mugė jau kelerius metus tituluojama viena svarbiausių pavasario švenčių Kaune.
Kazimiero mugė Kaune. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Iš viso Kaune tris dienas vyksiančioje Kazimiero mugėje laukiama daugiau nei 1000 tautodailininkų, amatininkų ir kitų smulkiųjų verslininkų, prekiausiančių savo gaminiais. Šventėje savo programą ir gaminius pristatys 200 moksleivių, 60 vietų skirta negalią turintiems prekeiviams.

Tokia dalyvių gausa privertė organizatorius praplėsti mugės erdvę: šiemet prekystaliai nusidrieks nuo Senamiesčio iki Soboro.

„Rotušės aikštėje prekystalius statome taip, kad liks vietos tik jaunavedžiams privažiuoti prie Rotušės“, – juokavo vienas iš mugės organizatorių, Lietuvos šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas Vidas Juodsnukis. Pašnekovo teigimu, toks dalyvių antplūdis nestebina: žmonės ieško bet kokios galimybės užsidirbti.

„Visi, ką nors gaminantys, griebiasi šiaudo – ieško renginių ir vietų, kur galėtų savo gaminius parduoti. Mugės – tam labai tinkama vieta“, – sakė V.Juodsnukis.

Melagius išvarys

Mugės rengėjai tikina, kad šiemet tarp prekeivių nebus nė vieno kičo pardavėjo. „Su kiekvienu prekeiviu sudarome sutartį, kurioje šiemet įtrauktas punktas apie kičą: ją pasirašydamas, prekiautojas patvirtina, kad neprekiaus kiču“, – sakė V.Juodsnukis. Tiems, kurie vis dėlto išdrįs apgauti rengėjus ir į mugę atsiveš neleistinų prekių, gresia sankcijos. „Planuojame tikrinti prekystalius. Jei ant kurio nors rasime kičo, prašysime baigti dalyvavimą mugėje“, – žadėjo V.Juodsnukis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius