Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 09

Prunskienė dabartinei Vyriausybei rašo ketvertą

Pirmoji Lietuvos premjerė, dabar naujos – Lietuvos liaudies – partijos lyderė Kazimira Danutė Prunskienė įsitikinusi, kad dabartinė šalies Vyriausybė dirba prastai. Jos veiklą pagal dešimties balų sistemą K.D.Prunskienė vertintų ketvertu.
Kazimiera Danutė Prunskienė
Kazimira Danutė Prunskienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šita Vyriausybė nepasiteisino. Ji turėtų pati tai suprasti“, – penktadienį Užsienio reikalų ministerijoje minint pirmosios Lietuvos Vyriausybės dvidešimtmetį žurnalistams sakė K.D.Prunskienė.

Ji prisiminė, kad pirmajai šalies Vyriausybei teko išties didelė atsakomybė. „Suformuoti valstybės institucijas, perimti reikalų kontrolę, ypač ekonomikos srityje, atlaikyti ekonominę blokadą, kuri truko pustrečio mėnesio, kai Lietuvai nebuvo tiekiama nafta, didžiąja dalimi dujos, neįleidžiami ir kiti resursai“, – vardijo K.D.Prunskienė.

Paklausta, kokiu pažymiu pagal dešimties balų sistemą vertintų pirmosios Vyriausybės veiklą, ji tikino, kad pačiai tai padaryti yra ganėtinai sudėtinga. „Prieš „desetką“ metų buvo profesionalų – politologų ekspertų – padarytas tyrimas. Pirmoji Vyriausybė buvo vertinama adekvačiai to meto sąlygoms kaip geriausiai dirbusi. Manau, išskyrus atskiras sritis – importą, eksportą, – kurių mes negalėjome kontroliuoti, Vyriausybė buvo labai ryžtinga“, – sakė pirmoji premjerė.

Lygindama pirmosios ir dabartinės Vyriausybės darbus K.D.Prunskienė tikino, kad dabartinės Vyriausybės darbą pagal dešimties balų sistemą vertintų ketvertu arba trejetu su minusu. „Mano įsitikinimu, pirmoji Vyriausybė dirbo labai gerai, garbingai, oriai. Pagal dešimtbalę sistemą mažiausiai devyni“, – kalbėjo politikė ir tikino, kad pirmosios Vyriausybės nariai galėtų dirbti ir dabar. Esą kiekvienas iš jų yra savo srities profesionalas ir nesunkiai galėtų prisitaikyti prie dabartinės situacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius