2015 03 30

Kėdainių meru išrinktas S.Grinkevičius pasitrauks iš „Daumantų“ vadovo posto

Kėdainių meru išrinktas maisto pagardų gamybos grupės „Daumantai LT“ direktorius Saulius Grinkevičius neatsisakys turimų įmonės akcijų, tačiau iš direktoriaus pareigų pasitrauks.
Saulius Grinkevičius
Saulius Grinkevičius / Sauliaus Grinkevičiaus nuotr.
„Įstatymas nereikalauja atsisakyti akcijų. Įstatymas reikalauja tiek, kad meras negali dirbti kitur ir negali gauti iš niekur pajamų, išskyrus iš kūrybinės ir pedagoginės veiklos. Ko įstatymai nereikalauja, to ir nedarysiu, o ko reikalauja, viską ir padarysiu (...) Direktoriaus pareigų atsisakysiu. Taip įstatymas reikalauja, aš kitaip negaliu“, – BNS pirmadienį sakė S.Grinkevičius.

Jis teigė valdantis 45 proc. įmonės akcijų. Naujasis Kėdainių meras tikino, kad nusišalins nuo savivaldybės tarybos priimamų sprendimų, kurie gali turėti įtakos įmonei „Daumantai LT“.

„Čia vėlgi, yra taip reikalaujama. Nebent netyčia pražiopsosiu, bet tai čia labai greitai pradeda mus tarkuot už tuos dalykus. Tai aš nesiruošiu pažeidinėti įstatymų“, – sakė jis.

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) narys S.Grinkevičius Kėdainių meru išrinktas kovo 15 dieną, antrajame tiesioginių merų rinkimų ture nugalėjęs „darbietę“ Nijolę Naujokienę.

S.Grinkevičius pernai deklaravo turintis apie 911 tūkst. eurų vertės turto. 2014 metais jis uždirbo maždaug 192 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių.

„Daumantai LT“ priklauso 100 proc. bendrovės VMGH, valdančios įmonę „Vilniaus majonezas“, akcijų ir 65 proc. Karaliaučiaus bendrovės „Agroprodukt“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius