Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 28

Keičiamos Bendrojo pagalbos centro padalinių aptarnaujamos teritorijos

Nuo šiandien pagalbos skambučių administravimą ir reagavimą į pagalbos prašymus visoje Lietuvos teritorijoje vykdys du Bendrojo pagalbos centro (BPC) teritoriniai padaliniai – Vilniuje ir Klaipėdoje.
Bendras pagalbos telefonas
Bendras pagalbos telefonas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

BPC Vilniaus skyrius perima pagalbos skambučių numeriu 112 ir senaisiais ugniagesių gelbėtojų (01, 101, 011) bei policijos (02, 102, 022) numeriais administravimą Alytaus ir Marijampolės apskrityse.

Vilniaus padalinys administruos pagalbos skambučius Vilniaus, Utenos, Panevėžio, Alytaus ir Marijampolės apskrityse ir valdys priešgaisrines gelbėjimo pajėgas Vilniaus ir Utenos apskrityse.

BPC Klaipėdos skyrius, kaip ir anksčiau, administruos pagalbos skambučius (112, 01, 101, 011, 02, 102, 022) Klaipėdos, Telšių, Tauragės, Kauno ir Šiaulių apskrityse ir valdys priešgaisrines gelbėjimo pajėgas Klaipėdos, Telšių ir Tauragės apskrityse.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Bendras pagalbos telefonas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Bendras pagalbos telefonas

Taip pat, nuo liepos pabaigos naikinamas BPC Šiaulių skyrius, kuris iki šiol vykdė priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų valdymo funkciją Šiaulių ir Panevėžio apskrityse. Šią funkciją nuo šių metų liepos 31 d. perims BPC Alytaus skyrius. Alytaus padalinys užtikrins priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų valdymo funkciją Alytaus, Marijampolės, Kauno, Šiaulių ir Panevėžio apskrityse.

Pokyčiai įgyvendinti projektu „Bendrojo pagalbos centro regioninių padalinių aprūpinimas specializuota atsakymo į pagalbos skambučius ir reagavimo į pagalbos prašymus, pagalbos tarnybų operatyvaus pajėgų valdymo technine ir programine įranga“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius