-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 09 22

Keičiasi Ukrainos gynybos atašė Lietuvai

Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) ketvirtadienį bus akredituotas naujasis Ukrainos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Oleksandras Koberskis.
Krašto apsaugos ministerijoje akredituotas naujasis Ukrainos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Oleksandras Koberskis
Krašto apsaugos ministerijoje akredituotas naujasis Ukrainos gynybos atašė Lietuvai pulkininkas Oleksandras Koberskis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Taip pat ceremonijoje bus atsisveikinta su išvykstančiu buvusiu atašė Lietuvai, jūrų kapitonu Dmytro Donskojum, pranešė ministerija.

Naujasis Ukrainos gynybos atašė O.Koberskis kariuomenėje tarnauja nuo 1993 metų. Prieš dabartinį paskyrimą į gynybos atašė pareigas karininkas tarnavo Ukrainos gynybos ministerijoje.

O.Koberskis yra baigęs Ukrainos nacionalinę gynybos akademiją, tarnavo skirtingose Ukrainos karinių oro pajėgų vienetuose.

D.Donskojus karo atašė pareigas Vilniuje pradėjo eiti 2011 metais. Atsisveikinimo proga ir už asmeninį indėlį stiprinant Lietuvos ir Ukrainos bendradarbiavimą gynybos srityje jam bus įteiktas krašto apsaugos sistemos lygmens medalį „Už nuopelnus“.

KAM pranešime pažymima, kad bendradarbiavimas su Ukraina ilgą laiką yra vienas iš svarbiausių Lietuvos užsienio ir saugumo politikos prioritetų. Nuo pat Rusijos karinės agresijos Ukrainoje Lietuva aktyviai remia Ukrainą visomis įmanomomis, įskaitant karinę paramą, priemonėmis.

Lietuva Ukrainai yra perdavusi ginkluotės elementų ir amunicijos, Lietuvoje gydomi ir reabilituojami sužeisti Ukrainos kariai. Kartu su sąjungininkais Lietuva padeda Ukrainai reformuoti ir parengti jos ginkluotąsias pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius