Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

Kelininkai nepalieka Vilniaus vairuotojų likimo valiai (video)

Šiomis dienomis lopomos didžiausios sostinės tiltų duobės.
Kelininkai lopo Liubarto tiltą
Kelininkai užlopė Liubarto tiltą. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Keletą rytų iš eilės Vilniaus vairuotojus džiugino ant sostinės tiltų matomas vaizdas: keli vyrai ryškiomis liemenėmis atvira ugnimi šildė asfalto mišinį, kiti krovė jį į duobes, o dar vienas pagalbininkas baigė šį duobių lopymo procesą darbuodamasis vibrokoja.

Pirmadienį nuo ryto kelininkai plušėjo ant Šilo tilto, antradienį gausią jų brigadą galima buvo pastebėti ant Liubarto tilto į Žvėryną.

Vilniečiai ir sostinės svečiai keliuose nutirpus sniegui ir ledui iškart pastebėjo duobių gausą. Žinant sunkmečio aktualijas ir sostinės valdžios požiūrį į kelių priežiūrą, buvo galima tikėtis vairavimo mieste ektremaliomis sąlygomis. Todėl kiekvienas gatvėje matomas dirbantis kelininkas Vilniaus vairuotojams kelia džiaugsmą.

Prieš mėnesį portalas 15min.lt rašė, kad manevravimo tarp duobių įgūdžių sostinės vairuotojams reikės dar bent porą mėnesių, mat duobes lopyti iš esmės numatoma tik balandžio pabaigoje. Savivaldybės Komunalinio ūkio departamento Infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Gintautas Niaura ragino 10 cm ir gilesnę duobę pastebėjusius sostinės vairuotojus pranešti apie tai bendrovės „Grinda“ avarinei tarnybai (tel. visą parą  (8 5) 215 21 12 ).

Jo teigimu, pernai Vilniaus miesto savivaldybės gatvių remontui, ženklinimui, atitvarams ir kitiems darbams buvo skirta apie 12 mln. Lt. Šiuo metu sostinės gatvių tvarkymas finansuojamas iš pernai sostinės savivaldybės biudžete numatytų lėšų – 1,5 mln. Lt – avariniams tvarkymo darbams (sniego išvežimui, gatvių lopymui ir pan.). Tikėtasi, jog šių lėšų pakaks iki kovo mėnesio pabaigos.

 

VIDEO: Kelininkai lopo duobes ant tilto į Žvėryną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius