Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 24

Kelio Vilkija-Pagiriai-Liučiūnai asfaltavimo darbai šiais metais nebus pratęsti

Balandžio 21 dieną Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas raštu kreipėsi į Susisiekimo ministeriją ir prašė rasti galimybę tęsti valstybinės reikšmės rajoninio kelio Vilkija-Pagiriai-Liučiūnai asfaltavimo darbus. Tačiau neseniai paaiškėjo, kad tam nėra lėšų.
Kelias į Vilkiją
Kelias į Vilkiją / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Praėjusiais metais buvo išasfaltuota 6,6 kilometro minėto kelio, parengtas techninis projektas likusiems 4,4 kilometro nuo Pagirių kaimo iki Vilkijos miesto. Tikėtasi, kad darbai bus užbaigti kitąmet.

,,Anksčiau vyravo nuostata prioritetu laikyti pradėtus vykdyti projektus, skirti jiems finansavimą ir užbaigti. Apgailestaujame, kad Susisiekimo ministerija nesilaiko projektų tęstinumo. Apvilti liks ir šio krašto gyventojai, kurie tikėjosi, kad asfaltavimo darbai šiemet bus atnaujinti“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras.

Susisiekimo viceministro Rimvydo Vaštako pateiktame atsakyme nurodoma, kad šalies valstybinės reikšmės kelių priežiūros ir plėtros programos iki 2015 metų projekte buvo numatyta, kad kelias Vilkija-Pagiriai-Liučiūnai bus baigtas asfaltuoti 2012 metais. Tačiau pablogėjus šalies ekonominei būklei ir sumažėjus kelių sektoriaus finansavimui, teko atsisakyti kai kurių svarbių objektų arba atidėti darbų vykdymo terminus vėlesniam laikui.

„Vilkijos-Pagirių-Liučiūnų kelias pateko į svarbiausių asfaltuotų žvyrkelių sąrašą po 2012 metų, tačiau šio kelio ruožo nuo Vilkijos iki Pagirių asfaltavimo galimybės priklausys nuo finansavimo“, – nurodoma Susisiekimo viceministro atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius