Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 30

Kelionė į JAV be vizų – ne visiems

Nuo 2008 m. lapkričio mėnesio vidurio Lietuva įtraukiam į JAV vizų atsisakymo programą. Lietuvos Respublikos piliečiai, jau turintys JAV vizas, ir toliau galės su jomis keliauti verslo, turizmo (įskaitant šeimos narių, draugų lankymą) tikslais iki šių vizų galiojimo pabaigos.
Laisvės statula
Laisvės statula / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie į JAV planuoja atvykti dirbti (įskaitant stažuotes), vykti kaip profesionalūs atlikėjai, mokytis ar dalyvauti mainų programose Jungtinėse Valstijose ir toliau turi kreiptis dėl JAV vizų. Su JAV viza turi vykti ir tie Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie šalyje planuoja pasilikti ilgiau nei 90 dienų.

Lietuvos Respublikos piliečiai, kurie į JAV atvyks be vizų, būdami JAV nebegalės prasitęsti savo buvimo laiko ar pakeisti savo statuso (tai ir toliau bus galima atlikti į JAV įvažiavus su viza).

JAV ambasada Vilniuje rekomenduoja Lietuvos Respublikos piliečiams, esant galimybei, užsiregistruoti kelionei į JAV ESTA sistemoje likus ne mažiau nei 2 savaitėms. Tai suteiktų pakankamai laiko kreiptis dėl JAV vizos į JAV ambasadą, gavus neigiamą atsakymą per ESTA sistemą.

Asmenys, neturintys nei elektroninio kelionių leidimo, nei galiojančios JAV vizos, nebus įleidžiami į JAV skrendančius lėktuvus.

Konkrečią JAV bevizio režimo taikymo pradžios datą oficialiai turėtų įvardinti šią savaitę Vilniuje viešintis JAV krašto saugumo departamento sekretorius Michaelas Chertoffas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius