-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 24

Keliones viešuoju transportu ir taksi deklaravo devyni parlamentarai

Seimo valdybos patvirtinta tvarka numato, kad už keliones viešuoju miesto transportu, tarpmiestiniais autobusais, traukiniais, taksi (išskyrus tarpmiestinius maršrutus) galima mokėti iš parlamentinės veiklos lėšų. Antrąjį šių metų ketvirtį išlaidas viešajam transportui ir taksi deklaravo devyni parlamentarai.
Gediminas Navaitis
Gediminas Navaitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Liberalas Gediminas Navaitis iš savo namų , esančių sostinės Justiniškių mikrorajone, į Seimą važiuoja viešuoju transportu, rašo „Lietuvos žinios“.

„Tai patogu ir greita“, – tvirtino jis ir pridūrė, kad taip taupo mokesčių mokėtojų pinigus.

Minimu laikotarpiu G.Navaitis bene mažiausiai iš visų parlamentarų išleido pinigų automobilio degalams. Tačiau 764 litus atseikėjo už keliones taksi ir viešuoju transportu. Parlamentaras tikino, kad didžiąją dalį šių išlaidų sudarė mėnesiniai autobusų ir troleibusų bilietai. 

Seimo vicepirmininkas konservatorius Česlovas Vytautas Stankevičius taip pat važinėja viešuoju transportu, bet dažniau savaitgaliais – darbo dienomis jis renkasi tarnybinį automobilį.

„Rytą autobusu per pusvalandį Seimo tikrai nepasieksiu, tad dėl laiko stokos dažniausiai tenka vykti tarnybine mašina“, – aiškino Seimo vicepirmininkas. 

Tuo metu „krikščionė“ Donalda Meiželytė – Svilienė dažniau renkasi taksi, kam iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų minimu laikotarpiu išleido 200 litų.

„Iš Lazdynų mikrorajono, kuriame gyvenu, automobiliu iki Seimo – tik septynios minutės kelio. Tai net pigiau, nei važiuočiau maršrutiniu autobusiuku“, – kalbėjo ji.

Parlamentarė įsitikinusi, kad vilniečiams keliauti į darbą viešuoju transportu yra nepatogu ir brangu.

„Stokholme nusipirkęs vieną bilietėlį visą valandą gali važinėti miesto viešuoju transportu. Vilniuje žmonės, persėsdami iš vieno autobuso į kitą, suploja didelius pinigus“, – sakė D.Meiželytė – Svilienė.

Seimo Jungtinės (Liberalų ir centro sąjungos, Tautos prisikėlimo partijos) frakcijos seniūno pavaduotojas Andrius Burba pasakojo, kad kelis sykius darbo reikalais yra tarpmiestiniu autobusu važiavęs iš sostinės į Kauną ir savo rinkimų apygardą Klaipėdoje. Parlamentaras minimu laikotarpiu tarpmiestinio autobuso bilietams ir taksi išleido 118 litų.

Traukiniu iš sostinės į pajūrį dažnai keliauja Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys. Jis tikino nepiktnaudžiaujantis tarnybiniu transportu.

„Net automobilio nesinuomoju, o šiltuoju sezonu mieste dažnai važinėju dviračiu“, – pridūrė D.Budrys.

Jis deklaravo taksi paslaugoms ir viešojo transporto bilietams skyręs daugiau kaip 400 litų. Didžiąją dalį šios sumos politikas teigė išleidęs autobusų ir traukinių bilietams. 

Vairuotojo pažymėjimo prieš dvejus metus netekęs buvęs „prisikėlietis“, dabar Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijai priklausantis Rokas Žilinskas automobilio vis dar nevairuoja. Minimu laikotarpiu jis deklaravo viešajam transportui ir taksi išleidęs per 350 litų. Didžioji dalis šių pinigų atseikėta už taksi paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius