Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 24

Keltai vėl plukdo įprastu režimu

Po nelaimės, kai Baltijos jūroje plaukdamas į Klaipėdą užsiliepsnojo keleivinis keltas „Lisco Gloria“, keleivių plukdymo tempas grįžta į senąsias vėžes.
Keltas „Lisco Gloria“ atitemptas į Fajardo laivų statyklą Danijos Odensės uoste.
Keltas „Lisco Gloria“ atitemptas į Fajardo laivų statyklą Danijos Odensės uoste. / AFP nuotr.

Kaip pasakojo bendrovės „DFDS Seaways“ Komunikacijos ir reklamos skyriaus vadovas Vaidas Klumbys, keleivių srautas pamažu atsigauna ir bendrovės duomenys grįžta į tą patį lygį, kaip prieš nelaimę. „Sumažėjimas buvo jaučiamas pirmą savaitę, kai buvo sumažėję reisų. Tačiau dabar viskas grįžo į ankstesnį režimą, tad bendrovė nepajuto didelės duobės“, – teigė jis „15min“.

Dabar vietoj sudegusio kelto keleivius plukdo iš vienos Švedijos kompanijos išsinuomotas keltas „Baltic Amber“, iš esmės atitinkantis „Lisco Gloria“ parametrus. 

Praėjusio penktadienio vakarą sudegęs keltas „Lisco Gloria“ buvo atitemptas į Danijos uostą Odensę. Nors nuo nelaimės jau buvo praėję  pora savaičių, kelte, ypač apatiniame denyje, dar buvo karštųjų vietų. „Dabar vyksta šių vietų aušinimo darbai, saugios laivybos ekspertams nusileisti ten vis dar nesaugu“, – teigė V.Klumbys.

Viliamasi, kad šiandien keltą Fajardo laivų statykloje galės apžiūrėti Lietuvos, Danijos ir Vokietijos saugios laivybos administracijų ekspertų grupė.   

Keltas „Lisco Gloria“ užsiliepsnojo spalio 9-osios naktį pakeliui iš Kylio. Laivu plaukę 236 žmonės prarado savo daiktus, dokumentus. Didžioji dalis jau kreipėsi dėl žalos atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius