Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 28 /15:56

Kęstutis Jucevičius neatsistatydins, nebent to pareikalaus ministras

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorius Kęstutis Jucevičius teigia, jog atsistatydinti pats neketina, nebent to atlikus tyrimą reikalaus vidaus reikalų ministras.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt

„Ministras buvo šiandien pas mus tarnyboje – šis klausimas su ministru aptartas. Ministro sprendimo, prisilaikant subordinacijos, nenorėčiau vertinti. Šiaip jau ministras Dailis Alfonsas Barakauskas buvo inicijavęs patikrinimą, yra ir išvados. Tai nežinau – nebent ministras nori dar kartą atlikti“, – BNS sakė K.Jucevičius, paklaustas, kaip vertina sprendimą jo patikimumą tikrintį dar kartą.

Šiaip jau ministras Dailis Alfonsas Barakauskas buvo inicijavęs patikrinimą, yra ir išvados. Tai nežinau – nebent ministras nori dar kartą atlikti, – BNS sakė K.Jucevičius, paklaustas, kaip vertina sprendimą jo patikimumą tikrintį dar kartą.

Galimybes jį tikrinti poligrafu jis vertino skeptiškai, nes tai esą greičiausiai pažeistų teisės aktų numatytas procedūras.

„Yra paskirtas tarnybinis (patikrinimas). O jeigu mano, kad būtų reikalingas toks – tai toks, bet tai, man atrodo, truputį susikirstų su kai kuriomis procedūromis“, – sakė jis.

K.Jucevičius taip pat nekomentavo informacijos dėl Generalinės prokuratūros atliekamo tyrimo, kuriame jis buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, o paskui pripažintas nukentėjusiuoju.

„Aš dabar esu nukentėjusysis dabar. O ikiteisminio tyrimo duomenų, žinoma, negaliu komentuoti“, – nurodė K.Jucevičius.

Jis taip pat sakė, jog pats neketina atsistatydinti, kol neišgirs tokio pageidavimo iš savo tiesioginio vadovo – vidaus reikalų ministro.

„Visų pirma turėčiau išgirsti savo tiesioginių vadovų, jų nuomone. Žinote, nespės vadovai keistis, jei kažkoks politikas pasakys savo nu

VRM dar kartą tirs, ar FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius patikimas

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis nurodė atlikti pakartotinį patikrinimą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus patikimumo. Bus tikrinama, ar jis gali dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Ministro įsakymu FNTT vadovui taip pat uždrausta pakartotinio tikrinimo metu dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

„Pavesta atlikti pakartotinį patikimumo patikrinimą generolo Jucevičiaus atžvilgiu dėl to, kad tas temų, susijusių su jo asmeniu, eskalavimas tikrai yra per ilgas ir kenkiama tiek tarnybos darbingumui, tiek pačiam patikimumui“, – penktadienį BNS sakė ministras.

Anot S.Skvernelio, nuo tyrimo išvadų priklausys K.Jucevičiaus, kaip FNTT direktoriaus, ateitis.

Turime padėti istorijoje tašką. Tai tarnybai tapo tam tikra našta, ir tarnyba nori stabilumo ir veiklos aiškumo. Negali vadovo problemos kenkti visai tarnybai, – po apsilankymo FNTT penktadienį kalbėjo ministras.

„Turime padėti istorijoje tašką. Tai tarnybai tapo tam tikra našta, ir tarnyba nori stabilumo ir veiklos aiškumo. Negali vadovo problemos kenkti visai tarnybai“, – po apsilankymo FNTT penktadienį kalbėjo ministras.

Jis teigė, kad tyrimas bus atliekamas remiantis Valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymu.

„Pagal įstatymą, numatytos sąlygos, kad kilus bet kokiai abejonei, gali būti atliekamas pakartotinis patikrinimas. Paimkime tas visas istorijas, kas buvo parašyta apie dalyvavimą garsaus advokato istorijoje, kažkokios pravardės minimos, generolas su pravarde. Pagrindinis dalykas yra specialaus liudytojo statuso turėtojas baudžiamojoje byloje, ir kokiais pagrindais tas statusas pakeistas, mes šiandien nežinome. Turime visas abejones pašalinti. Ir man kaip ministrui labai svarbu dirbti žinant, kad yra šalia patikimas žmogus“, – BNS sakė S.Skvernelis.

Tyrimą atliks Vidaus reikalų ministerijos padaliniai ir generalinis inspektorius.

Vidaus reikalų ministro teigimu, maksimaliai jis gali užtrukti tris mėnesius, bet sakė nemanąs, kad tiek laiko prireiks.

FNTT direktorius K.Jucevičius buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą advokato Juzefo Kozubovskio byloje. Žiniasklaida yra skelbusi, kad tirta informacija, esą K.Jucevičius per tarpininkus reikalavo didelio kyšio, tačiau spalį šis tyrimas nutrauktas. Prokuratūra konstatavo, kad K.Jucevičius su kyšiais nesusijęs.

Be to, prokuratūra FNTT vadovą ir jo pavaduotoją pripažino nukentėjusiais, nes jie buvo neteisėtai paslapčia sekami.

Buvęs vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas buvo pavedęs ministerijos Teisės ir vidaus tyrimų departamento generalinei inspektorei skubiai atlikti tarnybinį patikrinimą dėl informacijos.

K.Jucevičius FNTT vadovauja nuo 2012 metų kovo. Pačioje tarnyboje jis dirba nuo 2002 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius