Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 18

Kęstutis Masiulis prašo uždaryti „Litovskij kurjer“, „Obzor“, „Ekspress nedelia“ ir „Pervyj Baltijskij kanal“

Seimo narys Kęstutis Masiulis prašo Valstybės saugumo departamento inicijuoti rusiškų leidinių „Litovskij kurjer“, „Obzor“, „Ekspress nedelia“ ir „Pervyj Baltijskij kanal“ apribojimą arba sustabdymą.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Propagandos negalima laikyti alternatyvia ir lygiaverte nuomone, nes ji kuriama melo ir išsigalvojimų pagrindu.

„VSD turi žinių, kad šiuose leidiniuose platinama Kremliaus propaganda. Taigi jei jau mes žinome, iš kur kyla grėsmės, tai reikia jas ir pašalinti. Arba šie leidiniai turi nustoti platinti V.Putino ideologiją, arba turi būti uždaryti. Propagandos negalima laikyti alternatyvia ir lygiaverte nuomone, nes ji kuriama melo ir išsigalvojimų pagrindu“, – sako Seimo narys K.Masiulis.

Valstybės saugumo departamentas savo ataskaitoje įvardino, kad „Lietuvoje vienu iš Rusijos įtakos instrumentų, įgyvendinant informacinės ir ideologinės politikos uždavinius buvo rusakalbės žiniasklaidos priemonės „Litovskij kurjer“, „Obzor“, „Ekspress nedelia“ ir „Pervyj Baltijskij kanal“.

PBK nuotr./Pirmasis Baltijos kanalas
PBK nuotr./Pirmasis Baltijos kanalas

„Džiaugiuosi, kad VSD informavo visuomenę apie grėsmes, tačiau to neužtenka. Reikia imtis priemonių, kad mūsų valstybė būtų stipri ir apsaugota. Kaip matome Ukrainos atveju, jeigu valstybė savęs neapgina, tai ir jos pačios egzistavimas yra labai trapus. Kremlius, pasitelkęs propagandinę žiniasklaidą, buvo paruošęs Krymo ir Ukrainos visuomenę okupacijai, ar ne panašiai formuojama nuomonė ir Lietuvoje?“ – sakė K.Masiulis.

2013 m. „Pervyj Baltijskij kanal“ veikla jau buvo apribota, kai buvo paskleista neapykantą kurstanti ir tikrovės neatitinkanti informacija apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, tyčiojamasi iš Lietuvos žmonių ir niekinamas kovotojų už Lietuvos laisvę atminimas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius