Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 17

Kęstutis Masiulis siūlo parlamentui naikinti privilegiją prezidento sutuoktiniui gauti rezidenciją

Seimo narys Kęstutis Masiulis užregistravo Prezidento įstatymo pataisą, kuria panaikinama galimybė Prezidento našliui (našlei) prašyti valstybės suteikti rezidenciją panaudos pagrindais.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Konstitucinis Teismas išaiškino, kad išskirtinis Prezidento socialinis statusas negali suteikti jo sutuoktiniui teisės gauti daug didesnio dydžio socialinę paramą našlystės atveju negu gauna kiti žmonės. Taigi dabartinė tvarka, kai Prezidento našlys (našlė) gali gauti valstybės išlaikomą rezidenciją, o kiti mokesčių mokėtojai tokių rezidencijų negauna – prieštarauja Konstitucijai“, – pranešime cituojamas parlamentaras.

Rezidencija yra ne kas kita, kaip aukštus postus užimančių asmenų ir jų aplinkos privilegija, o demokratinėje valstybėje tokių dalykų turi būti kuo mažiau, – sakė K. Masiulis.

Konstitucinis Teismas yra nutaręs, kad Konstitucija nesaugo ir negina tokių asmens įgytų teisių, kurios savo turiniu yra privilegijos; privilegijų gynimas ir apsauga reikštų, kad yra pažeidžiami konstituciniai asmenų lygiateisiškumo, teisingumo principai, Konstitucijoje įtvirtintas darnios visuomenės imperatyvas, taigi ir konstitucinis teisinės valstybės principas.

„Rezidencija yra ne kas kita, kaip aukštus postus užimančių asmenų ir jų aplinkos privilegija, o demokratinėje valstybėje tokių dalykų turi būti kuo mažiau“, – sakė K. Masiulis.

Konstitucinis Teismas yra priėmęs nutarimą, kuriuo pripažino Prezidento našlio (našlės) rentų dydį prieštaraujančiu Konstitucijos 52 straipsniui ir konstituciniam teisinės valstybės principui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius