Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 27 /09:53

Kęstutis Trečiokas tikina, kad ministerija perka ne labai brangias pamokas, o visą projektą

Aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas sako, kad Aplinkos ministerija perka ne tik gamtos pamokas vaikams, bet ir leidinius, filmą, mokės už programos viešinimą. Todėl, pasak jo, negalima skaičiuoti, kad viena pamoka kainuos 2,6 tūkst. eurų.
Kęstutis Trečiokas
Kęstutis Trečiokas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Klausimų apie ministerijos nupirktas pamokas ministras sulaukė antradienį Liberalų sąjūdžio frakcijoje Seime. Pirmadienį 15min pranešė apie abejonių sukėlusį brangų Aplinkos ministerijos pirkinį. 2,6 tūkst. eurų, arba trys vidutiniai mokytojo atlyginimai, – tiek Aplinkos ministerijai kainuos viena gamtos pažinimo pamoka vaikams. Iš viso tokių pamokų bus įsigyta net 150.

Užduodamas klausimą Seimo narys Kęstutis Glaveckas juokėsi, kad 2,6 tūkst. eurų atlygį už vieną pamoką gali gauti nebent koks „menkesnis“ Nobelio premijos laureatas, todėl ministerijos pirkiniai glumina.

K.Trečiokas pripažino, kad išgirdęs apie ministerijos pirkimą pats patyrė lengvą šoką ir pirmadienį pradėjo gilintis, kas buvo nupirkta.

Ministras sakė išsiaiškinęs, kad žiniasklaida esą pamokų kainas suskaičiavo netinkamai.

„Negalima paimti autobuso kainą, padalinti iš sėdynių skaičiaus ir pasakyti, kad viena sėdima vieta kainuoja tiek. Juk dar yra ratai, variklis ir taip toliau“, – aiškino jis.

Ministro teigimu, už 390 tūkst. eurų mokyti ketinama iki 67 tūkst. moksleivių ir bus mokama ne tik už 150 pamokų, bet ir išleisti du leidiniai, 3D ar 5D filmas, interaktyvus muziejus. Be to, bus mokama už programos viešinimą. Visa tai buvo paskelbta ir 15min publikacijoje.

Pasak ministro, programoje jau panoro dalyvauti apie 200 Lietuvos mokyklų.

„Žinote, kiek kainuoja leidinukai. Anūkui aš knygutės už eurą nenuperku, o čia yra ir mokomoji medžiaga, ir viešinimas paties projekto, metodinė medžiaga mokytojams, kelionės“, – sakė ministras.

Pasak jo, pamokos projekte sudaro tik mažą procentą. „Gaila, kad aš negaliu pasakyti, kiek mažas. Keliolika procentų gal“, – skaičiavo K.Trečiokas.

Kur vyks pamokos ir kas jas ves, kol kas ministras pasakyti negali, tačiau tikino, kad paskelbtą informaciją apie jų kainą tikrai paneigs.

„Mes tą neigiame ir paneigsime viešai“, – teigė K.Trečiokas.

Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius tokį Aplinkos ministerijos pirkinį pavadino tik dar vienu būdu Europos Sąjungos pinigams įsisavinti.

„Manau, kad šitie dalykai labai keisti. Toks įspūdis, kad norima visiškai nutraukti normalų ugdymo procesą. Manau, kad čia yra perteklinis reikalas. Gal galima būtų susilaikyti ir tas lėšas racionaliau panaudoti“, – 15min sakė S.Jurkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius