Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 07

Ketina didinti mokesčius

Ketinimai perskaičiuoti ploto nuomos įkainius, kurie taikomi „Jūros šventės“ prekiautojams, jau piktina verslininkus.
Jau pasigirdo balsų apie ketinimus pakeisti nuomos įkainius Jūros šventės mugės prekeiviams.
Jau pasigirdo balsų apie ketinimus pakeisti nuomos įkainius Jūros šventės mugės prekeiviams. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Iki šiol bazinis mokestis už vieno kvadratinio metro ploto nuomą siekė 60 litų. Tačiau jau pasigirdo siūlymų prekybai šventinėje mugėje skirto ploto nuomos kainas padidinti 5 proc. Kainos didinimas motyvuojamas ir dėl pridėtinės vertės mokesčio augimo.

Pernai nedidelė kavinukė per Jūros šventę turėjo sumokėti beveik už 6000 litų mokesčių. Tai kokią apyvartą ji turi padaryti, kad apsimokėtų?

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės, nuo viešosios įstaigos „Jūros šventė“ gauto pelno 5 proc. būtų skiriami miesto tvarkymui. Klaipėdos savivaldybė miestui po masinės šventės sutvarkyti, lauko tualetams pastatyti ir vandens cisternoms įrengti skiria beveik 200 tūkst. litų. Tikimasi, kad padidinus prekybos ploto nuomos kainas 5 proc. pavyktų surinkti papildomus bent 25 tūkst. litų. Iki šiol viešoji įstaiga „Jūros šventė“ prie miesto švarinimo neprisidėdavo.

Tačiau su mokesčio didinimo idėja nesutiko Senamiesčio verslininkų asociacijos vadovė Eugenija Odebrecht. Anot jos, sunkmečiu reikėtų kaip tik daryti nuolaidas prekeiviams. „Nuomos kaina turėtų sumažėti perpus. Pernai nedidelė kavinukė per Jūros šventę turėjo sumokėti beveik už 6000 litų mokesčių. Tai kokią apyvartą ji turi padaryti, kad apsimokėtų?“ – retoriškai klausė miesto tarybos narė.

Kol naujieji įkainiai dar nepatvirtinti, šventės rengėjai dar susitiks su verslininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius