Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16

Ketvirtadienį Vilniuje – „Užkalbink!“ Miestas sustos pasikalbėti

Ketvirtadienį sostinės gatvėse tylu nebus. Tądien miestas pulsuos nauja pavasario iniciatyva, kuri siekia įkvėpti tarpusavio bendravimą – „Užkalbink!“. Ji skatins pamiršti lietuvišką kuklumą ir užkalbinti vieniems kitus, net ir nepažįstamus praeivius.
#Užkalbink dienos plakatas
#Užkalbink dienos plakatas.

Tokia mintis kilo komunikacijos agentūros New! kūrybos vadovui Tomui Ramanauskui. Jos esmė – padrąsinti miestiečius stabtelti ir pasikalbėti gyvai be jokios priežasties. Visų pirma, kilo idėja sukurti bendravimą įkvepiančius lauko reklamos plakatus. Šie plakatai tapo kūrybine platforma kur kas platesnei, draugiškesnio miesto iniciatyvai.

„Kalbėtis gyvai yra smagu. Kodėl neužkalbinus tiesiog nepažįstamo žmogaus? Juk pavasaris! Tiems, kam tokia proga ir geras oras yra per maža paskata, paruošėme ir papildomus įkvėpimo pasišnekučiuoti įrankius – kampanijos suflerius-skrajutes. Sufleriai ne tik drąsina užkalbinti, bet ir siūlo netipines pokalbio temas“, – iniciatyvą pristato idėjų kūrėjas T. Ramanauskas.

T. Ramanauskas įsitikinęs – Vilnius pulsuoja kūrybišku ritmu ir žmonių su polėkiu srautais, tad tikisi plataus iniciatyvos palaikymo. Palaikyti idėją kviečia ir sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Vilniaus veidą ir nuotaiką, visų pirma, kuria jo žmonės. Aktyvūs bendruomeniški kaimynai yra tie, kurie gyvena tais pačiais rūpesčiais ir džiaugsmais. Nes tik įsiklausydami ir kalbėdamiesi vienas su kitu galėsime kurti savo miestą taip, kaip geriausia visiems. Užkalbink – puiki iniciatyva sostinei. Labai kviečiu vilniečius kurti draugiškesnį miestą ir jį mylėti“, – kviečia meras Remigijus Šimašius.

Prisijungti prie iniciatyvos gali kiekvienas norintis. Tereikia užkalbinti ką nors gatvėje, lifte, kavinėje ar parduotuvėje, bet kur, kur yra pakeliui, ir ketvirtadienį pasidalinti savo istorija socialiniuose tinkluose su grotažyme #užkalbink.

Kampanijos sufleriai-skrajutės bus dalinami ir sostinės viešajame transporte. Tokiu būdu iniciatyvą palaikys ir SĮ „Susisiekimo paslaugos“.

„Lietuviai neretai save laiko kukliais ir santūriais. Štai, kad ir viešajame transporte – retai kada pastebime besišypsančius veidus. Tikimės, kad „Užkalbink!“ išjudins visus iš kėdžių, paskatins daugiau šypsotis ir autobuse ar troleibuse tądien bus kur kas smagiau keliauti“, – iniciatyvą palaiko Modesta Gusarovienė, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė.

Plačiau apie tai – feisbuke. Prisijunk prie iniciatyvos ir gegužės 19 d., ketvirtadienį, užkalbink ką nors: matytą ar ne, pakeleivį, susėdovą, kasininką – bet ką! Šnektelk ir pasidalinti savo istorija su #užkalbink socialiniuose tinkluose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius