Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Kiaulininkystės ūkių plėtrai bus taikomi griežtesni reikalavimai

Vyriausybės pasitarime aptartos premjero sudarytos darbo grupės, kuri analizavo kiaulių kompleksų plėtros perspektyvas ir jų galimą neigiamą poveikį gamtai, bendruomenių gyvenimui, išvados.
Protesto akimirka
Protesto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Tarša Kiaulė

Pritarta nuostatai, kad būtų numatyti griežtesni kvapų kontrolės būdai ir aiškus kontroliuojančių institucijų funkcijų pasiskirstymas. Aplinkos ministerijai kartu su Sveikatos apsaugos ministerija pavesta iki rugpjūčio 2 d. pateikti Vyriausybei pasiūlymus dėl taikomų sankcijų už leistinos taršos viršijimą sistemos tobulinimą, ypač sugriežtinant atsakomybę už pakartotinę taršą.

Aplinkos ir Sveikatos apsaugos ministerijoms taip pat pavesta iki liepos 1 d. patikslinti Taršos integruotos prevencijos kontrolės (TIPK) leidimų išdavimo tvarką ir/arba parengti kitus dokumentus, detalizuojant kiaulių kompleksams išduodamų leidimų turinį. Numatoma apriboti auginamų gyvulių skaičių naujai statomuose kompleksuose.

Nuo 2011 m. du kartus per metus atsakingos institucijos pateiks ministro pirmininko tarnybai informaciją apie kvapų ir taršos kontrolę, kylančias problemas ir siūlymus joms spręsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius