Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 03

Kiek darbuotojų atleis „Autrolis“?

Su streikuojančiais troleibusų vairuotojais susitarti niekaip negalintys bendrovės „Autrolis“ vadovai nuo lapkričio ketina atleisti 220 darbuotojų.
Streikas
Troleibuso vairuotojas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tokią informaciją pateikia Kauno darbo birža, kurią rugsėjo pirmomis dienomis apie planuojamą grupės darbuotojų atleidimą informavo bendrovė „Autrolis“. Teigiama, kad su 220 darbuotojų įmonė ketina atsisveikinti nuo lapkričio iki vasario mėnesio.

Savaitgalį išplatintame „Autrolio“ valdybos pranešime buvo teigiama, kad atleidimo lapelių sulauks tik 88 darbuotojai. 40 jų – troleibusų vairuotojai. Įmonės generalinis direktorius Mindaugas Legas nurodė, jog atleisti darbuotojus juos esą privertė ne tik sunkmetis, bet ir pastarųjų savaičių situacija: nesutikdami, kad jiems būtų sumažintas atlyginimas 15 proc., dalis įmonės vairuotojų surengė tris streikus. Bendrovės vadovų teigimu, susitarti su protestuojančiais vairuotojais nepavyko ir pateikus naują pasiūlymą: atleidus dalį darbuotojų, likusiems sumažinti algą 10 proc. „Tačiau atleidus dalį vairuotojų, likusiems padaugėtų darbo, taigi iš esmės jų alga sumažėtų vos 65 Lt“, – teigė M.Legas.

Kiek atleis, dar nežino

15min.lt pasidomėjus, kodėl darbo biržos interneto svetainėje skelbiama, jog „Autrolis“ atleis ne 88, kaip buvo teigta, bet 220 darbuotojų, M.Legas teigė, jog atleidimų gali ir nebūti. „Viskas priklausys nuo derybų su Kauno troleibusų vairuotojų profesine sąjunga. Gal nieko neteks atleisti, gal mažiau žmonių. Tie skaičiai, kurie minimi darbo biržoje, preliminarūs“, – teigė „Autrolio“ vadovas.

Šiuo metu įmonėje dirba 365 vairuotojai. Juos vienijančios profesinės sąjungos duomenimis, paskutinę rugpjūčio dieną darbo sutarčių, kuriose buvo nurodytas 15 proc. už dabartinį mažesnis darbo atlyginimas, nebuvo pasirašę 195 vairuotojai. Bendrovės vadovo teigimu, su įmonės pasiūlymu sutinkančių vairuotojų yra daugiau.

Gindami savo teisę į dabartinį atlyginimą vairuotojai jau surengė tris streikus ir žada jų ateityje. Anksčiau apie tai pranešdavę iš anksto, dabar vairuotojai ketina pranešimus apie protesto akciją išplatinti tik streiko išvakarėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius