Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 10

Kiek žmonių atsiėmė savo parašus referendume dėl žemės pardavimo?

Referendume dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams būrelis žmonių persigalvojo: iš pradžių pasirašę vėliau nutarė savo parašus atšaukti. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, kad dėl šio referendumo nuomonę pakeitė daugiau žmonių nei kitais atvejais.
Zenonas Vaigauskas
Zenonas Vaigauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.


„Tai nėra toks mažas skaičius tų, kurie atsiėmė. Jų yra 10-20. Tai nėra mažai, nes paprastai tų parašų atšaukiamų būna mažiau“, – teigė jis. Be to dar buvo apie dešimt žmonių, kurie parašus bandė atsiimti tada, kai tai padaryti jau buvo nebeįmanoma. 

Įstatymai leidžia parašą atsiimti iki paskutinės parašų rinkimo dienos, tačiau tikslinant parašus atšauti parašo nebegalima.

Dar viena pilietė VRK pranešė, kad jos parašas dėl referendumo buvo suklastotas. Moteris laiške VRK teigia, kad dėl referendumo pasirašiusi nebuvo, tačiau dabar sulaukė jo rengėjų prašymo savo parašą patikslinti.

„Mes turime vieną rinkėją, kuri mums parašė laišką, kad dėl referendumo nėra pasirašiusi, o dabar jos prašoma parašą patvirtinti. Turėsime tai atidžiai patikrinti“, – teigė Z.Vaigauskas.

Mes turime vieną rinkėją, kuri mums parašė laišką, kad dėl referendumo nėra pasirašiusi, o dabar jos prašoma parašą patvirtinti. Turėsime tai atidžiai patikrinti, – teigė Z.Vaigauskas.

Referendumo iniciatoriai šią savaitę pradėjo tikslinti trūkumų turinčius parašus dėl referendumo. Tai jie darys iki sausio 21-osios. Naujų parašų per šį laikotarpį rinkti negalima.

VRK yra nustačiusi, kad atitinkančių reikalavimus parašų yra 292 200, t.y. beveik 8 tūkst. mažiau, nei reikia norint surengti referendumą.

Tačiau jei būtų pašalinti visi neesminiais laikomi trūkumai, parašų skaičius gali pasiekti ir viršyti įstatymo reikalaujamą 300 tūkst. parašų ribą. Ar parašų pakanka, VRK turi nuspręsti iki vasario 6 d.

Lietuva nuo 2014 m. gegužės atveria galimybę Europos Sąjungos piliečiams pirkti žemės ūkio paskirties žemę. Toks reikalavimas buvo numatytas šalies stojimo į ES sutartyje. Tačiau mūsų šalis gavo dešimties metų pereinamąjį laikotarpį, kuris baigs galioti kitais metais.

Referendumo organizatoriai siekia, kad draudimas būtų pratęstas neribotam laikui, nors tai gali prieštarauti Lietuvos stojimo į ES sąlygoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius