Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

Kinijoje – klaipėdiečio suprojektuotas Baltų kultūros parkas

Klaipėdiečiui mokslininkui dr. Petrui Grecevičiui patikėta Kinijoje įgyvendinti grandiozinį projektą ir suprojektuoti Baltų kultūros parką.
Naujam parkui ieškos pavadinimo
Parkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuviai vieninteliai iš Baltijos šalių turės teisę įrengti savo kultūros parką Kinijoje. Visas lėšas, kurios reikalingos šio objekto kūrimui, skirs Kinijos investuotojai. Klaipėdos universiteto Gamtos ir matematikos mokslų fakulteto dekanas, humanitarinių mokslų daktaras šį projektą gruodžio 16 d. (penktadienį) pristatys Klaipėdos visuomenei.

Baltų kultūros parkas (angl. The Baltic Land) bus įkurtas Šiaurinėje Kinijos dalyje esančio Jinzhou miesto apylinkėse. Parkas turėtų būti pastatytas iki 2013 metų. Šis projektas – unikalus, pristatysiantis baltų kultūrą, naudojant įvairius su ja susijusius simbolius: pradedant gamta, baigiant etnografija.

„Viso parko dydis – 400 hektarų, čia bus statomi mokslo ir technologijų parkai, gyvenamieji rajonai, kinų bei kitų tautų istoriniai parkai. Savo idėjas pateikė 43 šalių dalyviai, iš jų buvo atrinkta 20. Tarp jų – ir mano suprojektuotas Baltų kultūros parkas. Idėją ketiname perteikti per kraštovaizdžio prizmę", – teigė P.Grecevičius.

Čia ketinama pastatyti vėtrunges, supažindinti su gintaro apdirbimo kultūra, bus pastatytas Palangoje esančio Birutės kalno observatorijos modelis, baltų alkavietė, įrengtas informacinis centras su vaizdo projekcijomis, skambančia M.K.Čiurlionio muzika, pasodinti ąžuolai, pušys, diemedžiai, parką puoš baltų runos, saulutės ir kt. Pasak projekto autoriaus, geografiškai ta vieta labai tinka pristatyti baltų kultūrą, nes klimatinės sąlygos panašios.

Idėja sukurti kultūras pristatančius parkus gimė Kraštovaizdžio architektų sąjungai, tokia iniciatyva įgyvendinama pirmą kartą istorijoje.

„Labai džiaugiamės, kad mūsų mokslininkai yra pripažįstami visame pasaulyje bei konkurencingi tarptautinėje erdvėje. Dr. Petro Grecevičiaus projektas – tai ne tik puiki proga pristatyti baltų kultūrą, bet ir įrodymas, kad Lietuvoje turime kūrybingų ir novatoriškų mokslininkų", – klaipėdiečio sėkme džiaugėsi Klaipėdos mokslo ir technologijų parko direktorė Roma Stubrienė.

Su Baltų kultūros parko autoriumi ir jo vizija bus galima susipažinti gruodžio 16 d. (penktadienį) Klaipėdoje, Klaipėdos universiteto „Aula Magna“ auditorijų komplekse („Studlende“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius