Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 31 /13:52

Kirgizijoje žuvusios lietuvės palaikai bus grąžinti į Lietuvą

Kirgizijos Tian Šanio kalnuose žuvusios lietuvės kūnas sraigtasparniu nukeltas nuo kalno ir gavus atitinkamus leidimus, bus pargabentas į Lietuvą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Božena Bienkunska
Božena Bienkunska / Facebook.com nuotr.
Temos: 2 Palaikai Kirgizija

Kaip praneša žuvusiąją draudusi bendrovė „PZU Lietuva“, gelbėtojų komanda, dalyvaujant ir grupės nariams, sraigtasparniu pasiėmė žuvusios merginos kūną ir nuskraidino į Karakolo miestą. Pradėti visi reikalingi formalumai, kad žuvusioji būtų pargabenta į Lietuvą.

Kiti alpinistai jau turi bilietus į Lietuvą ir artimiausiu metu išvyks iš Biškeko.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius šiandien telefonu susisiekė su Lietuvos garbės konsulu Kirgizijoje Stanislovu Vidugiriu ir padėkojo jam už pagalbą gelbstint lietuvius ir glaudų bendradarbiavimą su Lietuvos diplomatinėmis atstovybėmis Kazachstane. S.Vidugiris artimiausiu metu susitiks su lietuvių alpinistų grupe.

Jau rašėme, kad trečiadienio naktį 8 turistų lietuvių grupė Tian Šanio kalnuose buvo užklupta akmenų griūties. Per ją žuvo jauna moteris Božena Bienkunska. Kita ekspedicijos dalyvė buvo nesunkiai sužeista, likę žmonės nenukentėjo. 

Facebook.com nuotr./Dalis į kalnus išvykusios grupės. Vadovas V.Verbilis – pirmas kairėje
Facebook.com nuotr./Dalis į kalnus išvykusios grupės. Vadovas V.Verbilis – pirmas kairėje

Dėl prastų oro sąlygų kalnuose įstrigusius 7 alpinistus gelbėtojai pasiekė tik vėlų trečiadienio vakarą, o gelbėjimo operaciją pradėjo ketvirtadienį. 

Į Kirgizijos kalnus vyko 8 žmonių grupė iš Lietuvos. Į kelionę grupė išvyko liepos 14 dieną, planavo sugrįžti rugpjūčio 2 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius