Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 07

Kirnaičių festivalyje šventė ir sportavo 23 kaimų bendruomenių atstovai

Joniškio rajone, Kirnaičiuose, šeštadienį visą dieną vyko tradicinis kaimų bendruomenių festivalis. 23 kaimų bendruomenės varžėsi sporto žaidynėse ir šoko pagal įvairių atlikėjų muziką. Jau aštuntasis Kirnaičių festivalis surengiamas daugiausia savanorių pastangomis.
Kirnaičių festivalis
Kirnaičių festivalis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Aštuntasis Kirnaičių bendruomenių festivalis sukvietė 23 kaimų bendruomenes kartu smagiai praleisti šeštadienį – Sekminių išvakares, šienapjūtės ir vasaros pradžią. Renginys, anot organizatorių, laikosi daugiausia ant savanorių pečių.

Šventės organizatorius, Kirnaičių bendruomenės pirmininkas Kęstutis Ladukas paaukoja ne tik daug pastangų, bet ir savo atostogas. Pirmininkas visada ima atostogas savo tiesioginiame darbe, kuomet artėja festivalis.

Festivalyje vyko daugybė sporto varžybų. Absoliučia varžybu nugalėtoja tapo Joniškio rajono Jakiškių-Maironių kaimo bendruomenė.

Tradicinis šventės vedėjas – žurnalistas Joniškio garbės pilietis Juozas Šalkauskas. Jo giminės šaknys yra Joniškyje.

Gausi kaimo žmonių šventė pirmą kartą susilaukė dėmesio iš Seimo. Seimo narys joniškietis Vitalijus Gailius šiemet tapo šventės globėju.

Festivalyje vyko daugybė sporto varžybų. Šventėje run­gė­si mo­te­rų fut­bo­lo komandos. Bend­ruo­me­nių at­sto­vai var­žė­si tin­linio aikš­te­lė­je, bu­vo žai­džia­ma šaš­k­mis, šach­ma­tais, dėl pri­zi­nių vie­tų ko­vo­ja­ma kito­se spor­to ša­ko­se.

Absoliučia varžybu nugalėtoja tapo Joniškio rajono Jakiškių-Maironių kaimo bendruomenė. Jų jauna ir pajėgi komanda tapo nugalėtojais keliose rungtyse ir tapo absoliučiais Kirnaičių festivalio žaidynių čempionais.

Pagrindinis festivalio organizatorius K.Ladukas siūlė atkreipti dėmesį ne tik į šventėje dalyvaujančių kaimų bendruomenių narių gausą, bet ir jaunimo aktyvumą organizuojant, sportuojant ir kitaip prisidedant prie šventės: „Turime kaime daug perspektyvių ir talentingų jaunuolių – turime ir ateitį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius