Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 24

KK2: iš kur atsiranda kosminės šildymo kainos?

Kosminės sąskaitos baigia galutinai pasmaugti ir taip vos kvėpuojančius Lietuvos žmones. Šildymo mokesčiai už praėjusį mėnesį sumušė kone visus rekordus: aštuoni, devyni šimtai ir net tūkstantis litų.
Gruodžio mėnuo buvo šaltesnis nei lapkritis net 10 laipsnių, todėl Klaipėdos miesto daugiabučių šildymui šilumos vidutiniškai sunaudota 60 proc. daugiau.
Gruodžio mėnuo buvo šaltesnis nei lapkritis net 10 laipsnių, todėl Klaipėdos miesto daugiabučių šildymui šilumos vidutiniškai sunaudota 60 proc. daugiau. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Pats premjeras Andrius Kubilius praėjusią savaitę viešai paskelbė, kad mokesčiai už komunalines paslaugas neturi viršyti 20 procentų gyventojų pajamų. Vadinasi, jeigu žmonės komunalinių mokesčių sumoka apie 1000 litų, jų pajamos turėtų būti apie 5 tūkstančius litų.  Deja, mokesčiai atima 80, o kartais visą 100 ar net 150 procentų gyventojų pajamų.

Kodėl šią žiemą sąskaitos išaugo iki kosminių aukštumų, kodėl net renovuotuose namuose gyvenantys žmonės moka tokias sunkiai suvokiamas sumas? Gruodis juk nebuvo toks baisiai šaltas. Vidutinė temperatūra – tik minus  7 laipsniai.

Panašu, kad premjeras pagaliau nusileido iš savo kosminio laivo: mat šaukia į pasitarimą kainų komisijos atstovus, šilumos tiekėjus bei ministrus, pasiaiškinti, iš kur ėmė dygti tokios šilumos kainos.

Pirmadienį 19.10 val. „KK2“ aiškinsis kainų pasiutpolkės priežastis, su Ugne Skonsmanaite ir Tomu Ališausku per LNK.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius