Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 05

Klaipėda įsitraukė į kovą su sienų tepliotojais

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė kreipėsi į visų savivaldybei pavaldžių įmonių ir įstaigų vadovus, prašydama patikrinti įstaigų naudojamų pastatų fasadų sienų apdailos būklę, – praneša savivaldybės spaudos atstovai.
Grafitininkai uždažė apterliotą senamiestyje esančio sandėliuko sieną.
Grafitininkai uždažė apterliotą senamiestyje esančio sandėliuko sieną. / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Nustačius pastatus, kurių fasadų sienos yra ištepliotos grafičių piešiniais, direktorė įstaigų vadovus įpareigojo organizuoti piešinių nuvalymą.

Dėl išpaišytų įstaigų fasadų sienų J.Simonavičiūtė įpareigojo vadovus kreiptis į policiją ir pranešti apie nustatytus faktus. Šiuo metu direktorė renka duomenis, kiek mieste yra įstaigų, kurių fasadų sienos nukentėjo nuo grafitininkų piešinių.

Taip pat renkama informacija apie įstaigas, kurios jau nusivalė piešinius. Gegužę, siekdama atkreipti žiniasklaidos ir visuomenės dėmesį į pastaruoju metu suaktyvėjusį jaunimo pomėgį dažais bjauroti miesto ir ypač senamiesčio pastatų fasadus, Savivaldybė kvietė visus miestiečius būti tikrais Klaipėdos šeimininkais ir aktyviai įsilieti į profilaktikos-prevencijos akciją, padedant išaiškinti nelegalius pastatų bjaurotojus ir nuolat šviesti bendruomenę apie teplionių žalą ir jų padaromus tūkstantinius nuostolius.

Administracijos direktorės J.Simonavičiūtės teigimu, artėjant didiesiems vasaros renginiams miestas intensyviai ruošiasi priimti ne vieną dešimtį tūkstančių svečių. Vadinamaisiais „tagais“ išterliotos sienos nedaro garbės nei miestui, nei tų namų savininkams, nes būtent namo gyventojai yra atsakingi už savo turtą.

„Todėl ir šiandien kviečiu visus klaipėdiečius, neabejingus savo miestui, aktyviai dalyvauti  visuotinio nepakantumo akcijoje prieš pastatų ir namų bjaurojimą, – sakė administracijos direktorė. – Mūsų tikslas nėra vien tik pasitelkus policiją išaiškinti asmenis, kurie piktybiškai bjauroja miesto pastatus. Stengsimės ir ateityje pritraukti kuo daugiau verslininkų, prekiaujančių dažais, kad jie taikytų nuolaidas savo namus nuo terlionių norintiems uždažyti klaipėdiečiams įsigyjant ir pritaikant dažus. Be to skatinsime verslininkus rodyti gerą pavyzdį ir nuvalyti reprezentacinėse vietose esančius subjaurotus pastatų fasadus.“

Birželio pabaigoje grupė aktyvių grafičių meno šalininkų, padedami verslininkų, senamiestyje Daržų gatvėje nuvalė „tagais“ ištepliotą namo fasado sieną, o po to ją iš naujo nudažė.

Grafičių meno šalininkams mieste buvo skirtos dvi specialios sienos, kur atvirai, be jokių draudimų bus galima piešti bet kokiu laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius