-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 29

Klaipėda pasitinka krepšinį

Sekmadienį atvykusius Europos vyrų krepšinio čempionate žaisiančius krepšininkus Klaipėda pasitiko pasidabinusi. Visi keliai į uostamiestį jau skelbia – šiame mieste vyks krepšinio šventė.
Tiltų gatvė jau papuošta krepšiniui specialiomis vėliavėlėmis, kviečiančiomis ištarti „Labas“ bulgariškai, belgiškai, rusiškai, slovėniškai, gruziniškai ir ukrainietiškai.
Tiltų gatvė jau papuošta krepšiniui specialiomis vėliavėlėmis, kviečiančiomis ištarti „Labas“ bulgariškai, belgiškai, rusiškai, slovėniškai, gruziniškai ir ukrainietiškai. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Dailininko Anatolijaus Klemencovo kurtomis vėliavėlėmis pasipuošė ir Tiltų gatvė. Stilizuoti krepšinio kamuoliai byloja,  jog čia žais Belgijos, Bulgarijos, Gruzijos, Rusijos, Slovėnijos ir Ukrainos rinktinės.

Rekordas – prie arenos

Šį vakarą klaipėdiečiai raginami prisidėti prie rekordo, pretenduojančio į Gineso knygą. 10 tūkst. kamuolių jau pripūsta krepšinio aistruoliams, pasirengusiems garsinti šalį, po 72 metų vėl rengiančią Europos krepšinio čempionatą.

Klaipėdoje rekordo bus siekiama prie naujosios arenos. Dalyvių registracija prasidės 17 val. Rekordo bus siekiama nuo 20 iki 20.30 val. Kiekvienas dalyvis turės mušinėti kamuolį ranka maždaug penkias minutes.

Prie arenos bus įrengtas specialus ekranas, tiesiogiai transliuosiantis koncertą iš Vilniaus. Rekordo sieksiantys krepšinio mėgėjai bus apdovanoti kamuoliais.

Įrengs ekranus

Viso čempionato metu uostamiesčio gyventojai kviečiami stebėti krepšinį per didžiuosius ekranus. Pasirūpinta, kad vienas ekranas veiktų prie arenos. Bilietų į čempionatą negavę žmonės buriami į sirgalių zoną, kur nuolat vyks konkursai, žaidimai, bus transliuojamos svarbiausios varžybos.

Kitas ekranas bus įrengtas Teatro aikštėje. Į senamiestį stebėti krepšinio susirinkę sirgaliai kartu dalyvaus ir koncertuose. Čempionato Klaipėdoje rengėjai pasirūpino, kad kiekviena D grupės šalis pademonstruotų ne tik, kaip moka žaisti krepšinį, bet ir savo kultūrinį paveldą. Visą savaitę, kol Klaipėdos arenoje virs sportinės kovos, Teatro aikštėje šoks ir dainuos belgai, rusai, slovėnai, gruzinai bei ukrainiečiai. Bulgarija savo šokėjų ir dainininkų neatsiuntė.

Gruzinai šiam čempionatui skyrė itin didelį dėmesį ir pasirūpino, kad Klaipėdoje būtų pristatyti ne tik jų šokiai ir dainos, bet ir kulinarinis paveldas.

Stebėti rungtynes kviečia ir kavinės – apie įsigytą transliacijos teisę praeivius informuos specialūs ženklai jų languose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius