-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 12 03

Klaipėda spaudos veidrodyje: dėl lopinėlio uosto žemės kivirčai teismuose

Klaipėdos spauda primena prieš kelerius metus įsiplieskusį konfliktą dėl uosto žemės. Kivirčus teko spręsti net teismams. Galiausiai Temidės tarnai išaiškino, kas gali kurtis uoste, o kam šalia marių – ne vieta. Į vietą pastatytos ir naktinių barų veikla prisidengiančios visą parą veikiančios alkoholio parduotuvės. Kontrolieriai po aibės klaipėdiečių skundų ryžosi apriboti jų darbo laiką.
Laivas „Independence“
Klaipėdos jūrų uostas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Dienraštis „Vakarų ekspresas“ rašo apie padėtą  tašką kelerius metus trukusioje Uosto direkcijos ir dabar jau bankrutuojančios UAB „Klaipėdos hidrotechnika“ byloje. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pripažino, kad uostininkai su minėta bendrove pagrįstai nutraukė žemės nuomos sutartį. Tai reiškia, kad uoste atsirado laisvos teritorijos. Tačiau dar nežinoma, kaip ji bus panaudota.

„2008 ir 2009 m. pasirašytomis sutartimis Uosto direkcija buvo išnuomojusi „Klaipėdos hidrotechnikai“ 42 tūkst. kv. m žemės plotą, ji turėjo teisę naudotis ir 118-119 krantinėmis. Tačiau nuo 2009-ųjų bendrovė pradėjo nemokėti žemės nuomos mokesčio ir jau buvo skolinga už valstybinės žemės naudojimą 335 tūkst. Lt.

Uosto direkcija įspėjo bendrovę, tačiau nuoma ir toliau buvo nemokama, tad 2011 m. kovo 11 d. direkcija vienašališkai nutraukė su „Klaipėdos hidrotechnika“ sudarytas žemės nuomos sutartis. 2011 m. spalį „Klaipėdos hidrotechnika“ kreipėsi į teismą prašydama pripažinti neteisėtu minėtų sutarčių nutraukimą ir pasidėjo teismų karuselė“, – uostininkų ir bankrutuojančios bendrovės konflikto eigą primena „Vakarų ekspresas“.

Barų veikla prisidengiančios įstaigos viešojo maitinimo paslaugų anaiptol nevykdo, o visą parą tiesiog prekiauja alkoholiu.

Dienraštis „Klaipėda“ praneša apie naktiniams uostamiesčio barams artėjantį sunkmetį. Nuspręsta trumpinti keturių šia veikla užsiimančių įstaigų darbo laiką.

„Politikai pastebėjo, jog viešojo maitinimo paslaugų šios įmonės anaiptol nevykdo, o visą parą tiesiog prekiauja alkoholiu. Šalia tokių naktinių barų gyvenantys klaipėdiečiai tiesiog užvertė Viešosios tvarkos skyrių bei policijos pareigūnus skundais dėl naktimis nesiliaujančio triukšmo. Politikai bei kiti atsakingi asmenys išanalizavo skundus ir siūlo keturiems „taškams“ trumpinti darbo laiką“, – rašo dienraštis „Klaipėda“.

Į kontrolierių taikiklį patekę barai galės dirbti tik iki 22 val. Vienam padaryta išlyga iki 24 val. Nauji reikalavimai įsigalios nuo kitų metų vasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius